Monday, 31 October 2011

1st session 11oz

Salam semua....hope hari nie sume cht2 n ceria....:)

hari nie kt sangat happy!!!!!!!!!

saje nak share dengan korang...esp pade ibu2 yg breastfeed(bf) n bakal2 ibu...
ari nie production susu kt bertambah lg...untuk 1st session kt dapat 110z.....alhamdulillah...:)
selalunya 1st session dapat paling byk 8oz...macam tak caye je...hehe... tapi mmg realiti....
ini bukan cobaan....ini betul2!!!!!tak caye tgk la pic bwh nie...



nak tau apa rahsianya...????

kt makan product Shaklee.....

Set B + Energizing Soy Protein (ESP)....

Set B nie ade Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa....boleh tgk n3 sini gak...

 kt amalkan start rabu lepas...sebelum nie just makan ESP je...

korang tak nak try ke..... kalo berminat boleh la contact kt k....harga boleh tgk kat sini...

kalo korang tak cukup budget...kt boleh offer harga murah....bole order Euphoria Trial Pack...kalo nak senarai penuh Euphoria Trial Pack dan senarai harga sekali, korang just email to ladysara84@yahoo.com...letak tajuk email : Euphoria Trial Packs.....

nie pic mia tengahari semalam...dah pandai g kat tingkap lak dok usha pokok ....pastu korek cat sampai terkopek...

Friday, 28 October 2011

congratulation adik.......

congratulation to my little brother!!!!!!!

alhamdulillah...akhirnye adik berjaya dapat segulung ijazah....i'm so proud with u adik....
maka dgn rasminye ke tiga2 anak mak nie sume dah pun bekerja & no more yg study lg unless kalo nak sambung master la kan..hehe...teringin gak sebenarnya..tp nanti la..tunggu mia 2 tahun baru bole....insyaAllah kalo ade rezeki lebih...

so sabtu lepas kami semua bekumpul  kat UTeM nak meraikan kejayaan adik kami yg sorang nie..yg manjanya lebih no....hehe.....

 Kad masuk ada 3...tp ktorg masuk ber-4...hehe...tak aci kan..

 nama adik kt yg no.27 tu...Mohd iskandar Bin Mohmad Nor

 2 orang kakak yg cbuk berposing...

 mak excited pegang bunga nak bg kat anakteruna yg sorang tu...

pas turn adik...ktorg trus kuar..hehe...trus df mia...best gak duk bersila kat bawah camnie...

 mia tgk camera la!!!bukan tgk pooh...

 mmg anak mak..kuar2 je cr mak dulu...

 dengan abah lak...

kami bertiga...



 
pukcu ngan girfriends2...


 perasan tak mia wat pa tu..cbuk jaga ibu...



mia tak senang duduk dalam stroller kakak tascha

adik dgn kwn2...


Thursday, 27 October 2011

Product Shaklee untuk ibu dan mia.....

Salam korang sume....

n3 kali nie nak share dgn korang supplement yg kt penah makan 2-3 bulan lepas....tp kt stop jap bape bulan nie...akibatnya mia asyik demam je skang.....huhu...so arinie nak start balik la....stok yg kt order dah sampai arinie..:)

kt nie mmg dr kecik dah biasa mkn vitamin...ape bole wat..bdn kt nie antibodi bukan kuat sgt...selalu je demam2..so bila makn multivitamin ade tenaga utk lawan penyakit..biasanyan dulu2 mak kt beli kat farmasi je...

tp sejak 2-3 bulan yang lalu...kt cbuk tgk blog ibu2 yg breastfeeding(bf).....so terjumpe la product shaklee nie...ramai gak la ibu2 yg bf makan supplement nie tujuan utk bykkn production susu & utk tingkatkan kualiti susu....so kt pun tersangkut gak la dgn product nie dgn tujuan nak tgkatkan kualiti susu...dalam masa yg sama badan kt pun dapat terima gak....means 2 dalam 1 la..untuk kt n utk mia...dulu kt just beli multivitamin utk diri sendiri je..skang kene beli lebih ckt utk mia sekali...

alhamdulillah....lepas seminggu consume product nie...susu jd makin pekat n production pam makin meningkat....sebut pasal susu pekat nie...ade gak org kata..tak kira cair ke pekat ke susu tu still cukup nutrien nya...tp tak salah kan kalo kt nak up kan lg untuk ketahanan bdn kt n utk anak kt gak...

shaklee nie mmg popular dgn product kesihatannya..tp bukan tu je...ade gak product2 lain... tp kali nie kt nak share ngan korang apa yg kt makan dulu la...
nie la product yg 1st kt makan.....set yg paling asas utk ibu menyusu...ade 4 jenis....

  1. Alfalfa tu la untuk bantu kt cepat hasilkan susu...dalam alfalfa nie ada kalsium sebenarnya....yg kt tau  la..kalo menyusukan anak...anak byk amek sumber kalsium dari badan kt...btul tak...so sure la ibu dah kurang kalsium..mula la sakit tangan la..sakit belakang la..sakit pinggang la...btul tak...kt pun penah kene camtu gak...sebab kurang kalsium la tu...tp lepas makan alfalfa nie...alhamdulillah..tangan dah kurang sakit..:) 
  2. Vitamin C lak utk imunisasi kt...bukan kt je yg dapat imunisasi nie....anak kt pun dapat sama gak...tak de la asyik demam je kan...
  3. B-Complex lak untuk bg tenaga pd kt...otak kt akan jd stabil..takde la kt ari2 duk angin je..stress tak tentu pasal....hehe....kalo stress nnt production susu bole terjejas gak tau...
  4. VITA-LEA nie lebih kurang macam multivitamin la..ada zat besi dalamnya...kt memg perlu sgt nie....tak boleh terlepas...kalo tak mula lah pening la...demam la....huhu...sbb kt nie jenis tekanan darah rendah..multivitamin nie utk bantu pertumbuhan sel darah kt n bagi oksigen dalam darah...
pastu time pose aritu kt try lak Energizing Soy Protein(ESP).....yg nie pun bgus gak...kt penah cite dalam n3 nie dulu...

korang2 kalo nak cuba bole gak...order je kat kt...hehe...kt skang dah jd pengedar shaklee....:)...ade trial set...consume untuk sebulan...yg pic kat bwah tu bole consume 4 bulan...dulu kt pun order trial set nie jugak...
tp b4 korang try..kt nak bgtau la kat cni...jgn la harap 100% kat supplement je...supplement tu untuk bantu kt...yang penting air kene minum byk...pastu pam kene constant...baru la bole maintain production....ok....

baru sampai pagi tadi...

2 session dapat 150z...




 mia yang bam-bam...


Mia demam lagi...:(

Assalamualikum korang sume....

nak mengadu kat korang nie....mia asyik demam je sejak akhir2 nie...ari nie dah masuk ari ke-3 demam...cian kat mia asyik batuk je..pastu selsema...

kalo time siang tu tak la panas sgt..tp kalo malam panas sampai cecah 40 degree...malam td pukul 2.30 mia bangun merengek.. badan panas gile....padahal sebelum tido dah bg ubat demam...ktorang terus siap2 g klinik....dr. bg ubat yg macam sabun tu yg masuk ikut bwh tu sbb demam mia panas sgt....nasib baik dada mia xde pape....tp tekak merah ckt...so dr. bg antibiotik...

tp biasanye kalo masuk ubat ikut bwh sekejap je panas dah turun kan...tp sampai ke pagi panas tak turun2....risau la pulak...kalo ikut kn ati nak jaga mia kat umah je...tp cuti dah abis..terpaksa anto TASKA...:(

korang..selain bagi ubat camne nak bg demam , batuk & selsema mia hilang nie....help me!!!!!

tengah main2 tertido sendiri sebab badan tak larat...cian anak ibu...:(

Friday, 21 October 2011

toy hasil tangan ibu ngan ayah....

hai korang sume..saje je nak tunjuk kat korang toy yg kt n mijie wat sendiri..haha....

kereta tarik...cantik tak...guna barang kos rendah je nie...barang2 recycle...ade yg beli jgk..tp murah2 je......hehe...wat pun ala kadar je...tak  cantik pun..tapi mia bukan reti pun cantik ke tak..asalkan colourful tu dia suka la...hehe...

sebenarnye kt wat  nie pun utk amali kursus awal asuhan kanak2(KAAK) dulu...ayah mia pun ada tolong jgk...hehe...lepas amali tak usik2 dah..duk terperuk dalam kotak...masa time duk kemas2 ternampak la toy nie..saje je try bg kat mia...nak tgk reaction dia...mia suke sgt ngan toy nie...panjat lain..peluk lain..hehe....macam2 gaya la die wat...

mia suke ye toy ibu wat sendiri....dulu ibu nak bg mia main tp mia kecik g..tak pandai main g...skang dah pandai main...beso dah anak ibu...






 

Thursday, 20 October 2011

Weekend kat umah alien.....

salam korang sume..hope arinie ceria2 k...:)

weekend aritu korang sume watpe...duk umah lepak2 je ke...or jalan2 cari makan...tak pun balik kampung???

hehe...kt sebulan sekali mesti balik kg....means 2 kali weekend kt mesti balik kg segamat & kg penang.....mesti ade yg pike..tak penat ke tiap2 bulan balik kg...pastu abis beratus2 ringgit...kalo tak balik kan bole jimat...tp bg kt ade rezeki lebih... ape lah salahnye kt keluar duit lebih ckt..nak jenguk parents kt...diorang mesti happy bile anak2 balik jengukkn....bg kt yg tu paling berharga kalo nak dibandingkn ngan duit...lain2 tu kt g jalan2 or g kenduri kawin...tak pun dok umah je....tp dah lama tak g kenduri kawin...

sejak skang nie kadang2 mak dtg kl....kadang2 mak mertua dtg kl....aritu mak sakit balik kg lg...pastu pakcik mijie lak meninggal...macam2 berlaku weekend2 yg lepas....so tak dpt nak g kenduri kawin n jalan2 sgt....

last weekend kbetualn ktorg tak g mane2...tibe2 je ned  msg ajak lunch kat umah alien....eh...bukan alien makhluk asing tu tau...alien ni manusia biasa cam kt jugak....nie nick name je..hehe..nama sebenar ilyani....

diorang nie kawan satu diploma dulu...kt pun ape lg on je la....hehe....bukan senang nak jumpe..masing2 dah ade komitmen kn...lepas je dapat msg terus siap2....tp lame tul ktorg bersiap..maklum la dah ade baby nie...macam2 kene prepare....huhu...

ktorg sempat g beli kek utk alien...birthday die ari jumaat...sampai kat umah alien dalam kul 4 petang..nie bukan nk g lunch dah ..nie mcam nak minum petang je...hahaha....ingatkn ktorg yg lambat..rupenye yg tukang ajak pun baru sampai...kuang2...azia n mohsen pun ade gak...

samapi2 je ape lg...lepas alien hidang makanan...ktorg pun trus makan...mmg lapar gile....sedap lak tu...masakan alien with her husband...iwan....kalo nak tau iwan nie chef tau..tu la sedap je lauk arirtu...hehe...thanks iwan n alien...sonok la borak2 dgn diorang.....mia pun suka dapat jumpa raihana, anak alien...

ned n mohsen sempat edar kan kad kawin kat ktorang.....20 november nie majlisnye...kat penang...insyaAllah kalo xde papehal sampai la ktorg nanti....

ok...enjoy the pic..tp pic nie mohsen n iwan takde la pulak...huhu...

 alien, raihana & azia

 mia & ayah

 ned & mia

 ape la yg diorang gaduh kn tu...

azia senyum sampai ke telinga tgk hp...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...