Friday, 30 October 2015

Bercuti Di Janda Baik

Assalamualaikum...

Alhamdulillah berpeluang update blog hari nie...cuti weekend lepas  kawan2 semua buat apa eh.....weekend lepas kami sekeluarga bercuti kat Janda Baik, Bentong..lama sangat tak g cuti-cuti release tension...actually ayah nak tebus untuk kakak mia..aritu ayah out station kat Kota kinabalu ..sehari je pun.....masa call ayah, mia nampak ayah dok kat hotel...dia ingat ayah jalan-jalan tinggalkan dia..tak bawak dia...menangis sakan sampai termimpi-mimpi ayah..boleh pulak masuk bilik bukak almari ibu suruh ibu pakai baju cantik..nak g jalan-jalan...pagi-pagi subuh dia dah bangun kejut ibu suruh call ayah..yang terharu dia siap bukak picture ayah kat pc...bila tgk phone nampak picture ayah terus muka berubah sedih....sedih agaknya nape ayah tak bawak dia sekali...sepanjang hari asyik nak bergayut phone dengan ayah..

Berbalik pada cuti-cuti malaysia kami...so ayah pun decide  bawak mandi kat Janda Baik..dekat je dari Kundang....lebih kurang 45 minit dah sampai...mia mmg suka main air...nampak je ada sungai mia qaisara tak sabar-sabar..tak sempat2 nak parking...ayah pulak time tu lah baru nak cari chalet...cari-cari..nasib baik jumpa chalet kosong...Tam's Chalet...sepanjang jalan nak ke chalet tu membebel..siap nyanyi lagu "This Old Man" dengan nada yg sedih..tak tahan ibu gelak...kalau kawan-kawan nak tahu lebih lanjut pasal chalet nie boleh lah ke blog hubby kita k kat www.miaqaisara.com...


Khalif pun mandi sama gak..tapi sekejap je lah..sejuk giler air kat ctu...macam air sejuk peti ais tu...tapi khalif sikit tak nangis..teruja agaknya tengok pemandangan kat ctu... lepas je main air sempat salinkan pempers je terus nangis-nangiis nak menyusu...terus tertidur..sonok khalif dapat fressh air..angin semulajadi..dengan deru air sungai..memang terbaiklah..berselimut terus...dapatlah ibu makan sekejap n bancuh air panas...hihi..pastu bawak khalif balik chalet..konon2 nak mandikan air sejuk je masa kat chalet tu..ingatkan dia ok je...tapi bukan main lagi dia menjerit..terpaksalah masak air panas..nasib baiklah kat chalet tu siap ada pantry...kakak mia main air dekat 5 jam...hambikk...org sume dah balik barulah dia naik...puas hati n sonok mia..






Malam tu kebetulan family owner chalet nie buat makan-makan celebrate birthday ayah diorang...kami dijemput makan sekali...bukan main rancak lagi hubby bersembang...yang bestnya nama pakcik nie sama ngan nama abah kita...Mohd Nor..muka pun dah nak sama je ngan abah..hihi... khalif pun sonok gak sebab ramai orang kan..malam tu tidur memang sedap betul..dengan hujannya..sampai ke pagi tak sedar..




Mia bangun je pagi-pagi dah ajak g mandi...mia biar betul..pagi-pagi sejukkkk..dah la malam tadi hujan...ayah pulak keluar beli sarapan..memang tak senang baring ibu..ayah balik je terus bawak mia main air...Khalif pun mandi sama...sonok dapat mandi..memang tak nangis langsung kene air sejuk...memang sama je perangai macam kakak..suka main air...




Sebelum balik ayah sempat snap picture produk shaklee gak..hihi..ikutkan nak berselfie dengan produk shaklee tapi sebab adik dah ngamuk2 nak tidur tak jadi lah..terus je gerak balik tengahari tu nak ke kenduri kawin pulak kat KL...sesuai dengan tema semulajadi..produk pun dari bahan semulajadi kan..hihi..










1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...