Tuesday, 17 April 2012

Holiday di LOST WORLD of Tambun!!!!!

Assalamualaikum.....

2 minggu lepas ktorang g HOLIDAY!!!!!! sbab tu la lama tak berblog....hehe....aura cuti masih ade...hehe..padahal malas...

saje je bercuti...lama sgt tak bercuti...boring asyik g keje je...lgpun mia dah setahun n dah pndai jalan....dah bole nak bwk jalan2 ....so tempat pecutian yg ktorang pilih ialah LOST WORLD of Tambun.....ktorang decide amek cuti 2 hari...isnin n selasa....rabu mmg dah cuti pertabalan agung kan....

gerak ke Ipoh hari Ahad Tengahari.....sampai dalam kul 4 tak silap....lama dah tak g Ipoh....hehe..dulu time kecik2 kt memang dok ipoh...zaman kanak2 kt byk kat sana....abah dulu askar....ktorg dok kat Kem Syed Putra Ipoh dr kt darjah 2 sampai darjah 6....pastu abah pencen trus balik Johor.....

perjalanan ktorang ke ipoh alhamdulillah tak de masalah pape...mia tido sampai la kat ipoh baru bangun... ktorang menginap di hotel lost worl betul2 mengadap Theme park tu...sesampai je terus checkin...
 
besarnya beg mia...tgk tangan mia tu cbuk nak tarik beg la tu....
ikut ayah check in
ramah betul mia nie...semua org dia tegur..siap angkat tangan...
mia & ayah...:)
cantik tak bilik nie.....:)
tv LCD......tp takde channel astro....hehe...
mia sampai2 je terus amek telefon...
rest2 sambil tgk tv...
mia memang sonok gila....1 bilik dia round...happy sgt tgk mia camtu...ckp tak berenti...cam nak bgtau kat ibu ngan ayah yg dia sonok sgt...ktorang mkn malam kat luar...ala dekat2 ngan hotel jugak..kedai sea food...boleh tahan la makanan dia...tp memang murah la....tu lah dok kl dah biasa mahal kan...mijie sampai tanya 2 kali..takut silap meja....

sementara tgu makanan posing2 dulu...
tgk la muka mia yg happy tu...
sudu wajib ada 1 kat tangan...
tgk la ank dara mkn bersepah..

lepas makan malam ktorang round2 jln kat ipoh ...teringat lak zaman kanak2 dulu....hehe...ibu dok cite2 n tunjuk2 kat luar kat ayah...mia pun cbuk gak tunjuk2.....mia memang letih sgt menyusu trus je tido....sambung kat bilik sampai la pagi...

nie la perjalanan untuk hari pertama...sambung cerita untuk esok kat entry seterusnya k....:)

4 comments:

  1. seronoknya mia jalan jalan ye..LOST WORLD of Tambun memang best..lagi lagi yang outdoor tu..pusing habis main..

    ReplyDelete
  2. fiza:huhu...tak sempat nak g yg outdooor tu....mia dah tido...

    ReplyDelete
  3. best!! happy jer mia...tp kenapa idung anak dara tuh?

    ReplyDelete
  4. elin:memang best.....ank dara tu selsema...hidung tersumbat...cian tido bunyi hidung kuat sgt...pkai kn yg biru tu kurang bunyi ckt....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...