Monday, 9 November 2015

Ahmad Khalif dah 5 bulan

Asslamualaikum kawan-kawan...
Alhamdulillah...29hb Oct yg lepas Khalif genap 5 bulan...kejapnya dah 5 bulan..rasa cam sekejap je..masa pregannat dulu nak hadapai 5 bulan nie macam bertahun rasanya...ok kita nak cite perkembangan khalif skang....


KHALIF DAH MENIARAP

Khalif dah boleh meniarap skang..lambat ckt dr kakak..kakak 3 bulan dah meniarap... actually masa 4 bulan dia dah meniarap tapi 1 hari sekali je..pastu langsung tak nak...tapi masuk je 5 bulan dia macam dah rajin nak meniarap..skaang nie nak pakaikan pampers pun cam dah susah sikit...letak je atas tilam terus nak pusing...takpelah.better late than never kannn..yg penting senyuman manis khalif tak penah lekang..murah dengan senyuman khalif nie...semoga rezeki khalif pun murah jugak ye...tp pantang diletak..menjeritnya macam kene cubit 100 kali...sejak pandai meniarap nie khalif dah pandai tido meniarap sendiri..dah penat2 main..ngamuk2...sekali tgk dah tido...kakak mia punya terkejut dan excited siap high five kat ibu ...tapi tulah sekarang nak tidur pandai gak ngamuk-ngamuk dulu...lawan mata lah tu..tak mau tidur..



 

KHALIF DAH PANDAI PEGANG TOY

Khalif dah pandai dah nak pegang-pegang toy, nak capai-capai barang...dulu mula-mula dia tak suka..yang dia suka tangan ibu  je...pastu dah boleh terima dah plastik-plastik tu..suka dengar bunyi plastik tu agaknya..Skang sikit-sikit dah boleh dah nak main toy yang sebenar lama-lama..Kalo pegang toy..toy terlepas bukan main meradang lg...kalo tengah pegang barang tetiba kene rampas pun bukan main kecik ati bujang nie....skang jangan harap lah kalo makan dia dok atas riba diam2..tangan tu nak mengapai je barang atas meja...solutionnya letak je dalam baby wearing...boleh lah ibu makan dengan aman...khalif memang suka pakai baby wearing...kadang-kadang ibu tengah makan tu dia boleh tertidur....kalau jalan-jalan pakai je baby wearing...memang dia tidur lena...




KHALIF PANDAI TIDUR MALAM

Khalif nie tidur malam memang nyenyak...ibu jarang lah berjaga malam...bangun pun sbb nak minum susu je....pastu tidur balik...memang sejak lahir macam tu..bangun pun lambat...9 pagi baru bangun..tapi biasalah malam-malam bangun nak susu...nasib baik susu badan..tak payah bangun bancuh susu kat dapur...kejut ibu 10 kali 1 malam pun tak pe nak...

Ibu doakan Khalif membesar dengan sihat. Ibu, ayah, Kakak Mia sayang Khalif....ok..tu jelah yang ingat tentang perkembangan Khalif...jom layan picture khalif dan kakak mia ye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...