Thursday, 27 October 2011

Product Shaklee untuk ibu dan mia.....

Salam korang sume....

n3 kali nie nak share dgn korang supplement yg kt penah makan 2-3 bulan lepas....tp kt stop jap bape bulan nie...akibatnya mia asyik demam je skang.....huhu...so arinie nak start balik la....stok yg kt order dah sampai arinie..:)

kt nie mmg dr kecik dah biasa mkn vitamin...ape bole wat..bdn kt nie antibodi bukan kuat sgt...selalu je demam2..so bila makn multivitamin ade tenaga utk lawan penyakit..biasanyan dulu2 mak kt beli kat farmasi je...

tp sejak 2-3 bulan yang lalu...kt cbuk tgk blog ibu2 yg breastfeeding(bf).....so terjumpe la product shaklee nie...ramai gak la ibu2 yg bf makan supplement nie tujuan utk bykkn production susu & utk tingkatkan kualiti susu....so kt pun tersangkut gak la dgn product nie dgn tujuan nak tgkatkan kualiti susu...dalam masa yg sama badan kt pun dapat terima gak....means 2 dalam 1 la..untuk kt n utk mia...dulu kt just beli multivitamin utk diri sendiri je..skang kene beli lebih ckt utk mia sekali...

alhamdulillah....lepas seminggu consume product nie...susu jd makin pekat n production pam makin meningkat....sebut pasal susu pekat nie...ade gak org kata..tak kira cair ke pekat ke susu tu still cukup nutrien nya...tp tak salah kan kalo kt nak up kan lg untuk ketahanan bdn kt n utk anak kt gak...

shaklee nie mmg popular dgn product kesihatannya..tp bukan tu je...ade gak product2 lain... tp kali nie kt nak share ngan korang apa yg kt makan dulu la...
nie la product yg 1st kt makan.....set yg paling asas utk ibu menyusu...ade 4 jenis....

  1. Alfalfa tu la untuk bantu kt cepat hasilkan susu...dalam alfalfa nie ada kalsium sebenarnya....yg kt tau  la..kalo menyusukan anak...anak byk amek sumber kalsium dari badan kt...btul tak...so sure la ibu dah kurang kalsium..mula la sakit tangan la..sakit belakang la..sakit pinggang la...btul tak...kt pun penah kene camtu gak...sebab kurang kalsium la tu...tp lepas makan alfalfa nie...alhamdulillah..tangan dah kurang sakit..:) 
  2. Vitamin C lak utk imunisasi kt...bukan kt je yg dapat imunisasi nie....anak kt pun dapat sama gak...tak de la asyik demam je kan...
  3. B-Complex lak untuk bg tenaga pd kt...otak kt akan jd stabil..takde la kt ari2 duk angin je..stress tak tentu pasal....hehe....kalo stress nnt production susu bole terjejas gak tau...
  4. VITA-LEA nie lebih kurang macam multivitamin la..ada zat besi dalamnya...kt memg perlu sgt nie....tak boleh terlepas...kalo tak mula lah pening la...demam la....huhu...sbb kt nie jenis tekanan darah rendah..multivitamin nie utk bantu pertumbuhan sel darah kt n bagi oksigen dalam darah...
pastu time pose aritu kt try lak Energizing Soy Protein(ESP).....yg nie pun bgus gak...kt penah cite dalam n3 nie dulu...

korang2 kalo nak cuba bole gak...order je kat kt...hehe...kt skang dah jd pengedar shaklee....:)...ade trial set...consume untuk sebulan...yg pic kat bwah tu bole consume 4 bulan...dulu kt pun order trial set nie jugak...
tp b4 korang try..kt nak bgtau la kat cni...jgn la harap 100% kat supplement je...supplement tu untuk bantu kt...yang penting air kene minum byk...pastu pam kene constant...baru la bole maintain production....ok....

baru sampai pagi tadi...

2 session dapat 150z...




 mia yang bam-bam...


2 comments:

  1. elin cuma mkn alfalfa jer ;)
    sehari dpt 17oz. itu pun 3 kali pam jer.

    ReplyDelete
  2. Elin:hehe..baguskan product shaklee nie...baru mkn alfalfa je..kalo campur vit lain agaknye lg byk production....:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...