Tuesday, 18 October 2011

Mia Qaisara 8 months!!!

salam kawan2 sume..ape kabar...hope sume sihat2 belaka...

alhamdulillah..mia dah masuk 8 bulan  jumaat lepas...
khamis g wat check up kat klinik...berat mia skang 7kg & panjang 65cm..
tak de la berat beno..tp kalo dukung mia mesti sakit belakang...ayah mia sampai dah terseliuh tangan..

lets checkout skill baru mia..........;)

progress yanng paling obvious sekali...mia dah pandai gamet tangan...kalo tgk bende yang dia suke or nak tegur org mesti dia gamet tangan...pastu senyum2....

mia suka ketawa skang...dulu masa kecik2 susah no nak senyum...skang nie acah ckt je dah senyum...hehe....kadang2 snyum sorang2...

suka menjerit dan sembang or mengomel sorang2...kalo tak dapat barang or amek barang kat tangan mesti mia jerit kuat2...

dah pandai sebut 'aba'...kadang2 je sebut 'yah', 'bu' ..

pandai tiru orang ...kalo sape2 ketuk meja mia pun ikut ketuk meja gak...

dah pandai berdiri...kat TASKA suka bergayut kat pagar bersama geng2 yang seangkatan...kat rumah mia bergaut dalam baby cot...

tak pandai duduk (coz tak suka duduk)
 muka monyok je kalo duduk...
dalam kereta tak reti duduk diam...nak duduk kat tempat driver... selalu berharap kalo dalam kereta mia akan tido...baru la aman dunia...

mandi kat luar bath tab...kalo dalam bath tab takut jatuh coz mia tak mau duduk dah...

skang dah suke main dalam walker...tp lg suke duduk luar walker sebenarnye..
dulu kadang2 je g bilik air..skang nie selalu sgt..skang pun dah pandai g dapur & masuk bilik.....
tak mau org lain dukung selain ibu ngan ayah...kalo nak main ngan mia duduk jauh2 je boleh..jual mahal btul anak dara ibu nie... tapi kalo org nak jalan dia tak kisah lak...huhu...

tu je la yang the latest....selebihnye tgk je la gambar mia nie eh...



4 comments:

  1. pejam celik pejam celik dah besar kan anak2 kita ni...makin byk perangai...kadang2 rindu time dia kecik2...

    ReplyDelete
  2. fiza:aa...cepat je masa berlalu..dha macam2 perangai..dulu ms kcik diam je kn..hehe...

    ReplyDelete
  3. seronok tgk gelagat mia!!!
    suke tgk bnyk kali..

    ReplyDelete
  4. elin:tu la pasal....gelagat baby telebih aktif...hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...