Monday, 12 December 2011

I am back!!!


Assalmualaikum kawan2 sume....saya sudah kembali....almost 1 week kat melaka...minggu nie kene g ofis balik...huhu..mmg malas gile la nak g ofis.....

tak sempat nak update blog last week...1st day je la sempat...pastu dah mcm bz n penat lak....coz mia nangis je malam..

tp ari rabu tu aktiviti malam ktorg g melaka river cruise...memg penat coz kene jalan...tp hotel puri tu mmg dekat la dgn sungai melaka tu....kalo korang tahu jonker street..dekat2 ctu la hotel nye....

actually time nak g sana ktorg sesat..dekat sejam la jugak pusing2 tak jumpa hotel...nak wat camne tiba2 je batry phone kong..tak dapat nak guna gps..padahal lg ckt je dah nak sampai...huhu...last2 ktorg tanya je direction kat apek kat kedai...baru jumpa hotel nie..

hotel puri nampak kat luar cam kedai cina je..tapi bile masuk dalam mmg luas...tak de la rasa boring sangat...yg tak best takde swimming pool..tak dapat nak bwk mia swim...satu lagi tak de lift..haha..sape2 yg dapat bilik tingkat 2..mmg penat la nak kene naik tangga..tambah2 lg kalo beg bwk macam nak pindah umah tu...

ktorg mula2 kene duk bilik 2nd floor..tp bile pike2 balik..cian lak kat mak coz mak ada sakit lutut..mmg sakit kalo naik tangga...aritu naik tangga dah sampai demam2 mak..last2 ktorg mintak tukar floor paling bawah...nasib baik dapat..tq kat urusetia coz sudi tukar bilik...dapat paling dekat dgan cafe lak tu..senang mak nak g makan..

sambung balik naik cruise td..

kt paling suka tgk lukisan kat dinding2 bangunan tu..mmg cantik...lg satu kt tertarik ngan kampung morten..rumah kat ctu suma mmg tak diubah..macam zaman2 dulu kala..sume yg duduk kat ctu org melayu...

yg tak bestnye..dah dekat kul 10 baru la dapat naik bot...huhu..cian kat mia...balik je terus tak tidu malam..asyik nangis je...bagi susu pun tak nak...ibu n ayah tak dapat tido malam...huhu...tp nasib baik siang ok...biasala budak kecik...sape suruh malam2 bwk naik bot kat sungai...kat sungai tu kan macam2 makhluk ada...kt yg dewasa nie mmg la tak nampak.....tp budak2 yg lom pandai ckp tu sume dia nampak...macam2 jenis rupa la agaknya..sampai mia pun naik takut....huhu....mia nangis sampai la ari ahad tu ktorang bwk g berubat kampung...siap berurut lg cik mia kt nie...ye la..mia suka mengeliang liut kan bdn dia..mest bahu terseliuh..malam sabtu tu pulak mia baru jatuh lak kene tolak ngan cik tascha ...telentang kepala....amek kau...nasib baik takde pape...alhamdulillah malam tu mia tido nyenyak..bangun nangis nak minum susu je...

lupa lak nak bgtau...kt melaka aritu kt attend 2 kursus..kursus kewangan & kursus motivasi...next time kalo free2 kt share la dgn korang k...kursus tu boleh tahan la...penceramah mmg byk pengalaman...tp most of the story is about org2 goverment  la ye...yg attend kursus nie pun org goverment gak kn..kecuali ktorg yg contract nie la...hehe...




korang perasan tak pic mia angkat tangan tu....time tu bile ktorg nak amek gambar je mia mesti angkat tangan..hehe.... ade satu pic kat atas tu mia ngan penceramah ktorg pkai bj oren.....

lepas kurus ktorg singgah jusco n pastu terus balik segamat....kat segamat nie la keje mia...tunggu kat gate nak naik motor..tangga tak leh naik dah coz dah letak pagar..hehe..tok bah dah tak larat nk jaga mia kat tangga...hehe...





2 comments:

  1. laaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh lupe yg kamu kursus di melaka!!...haaaisss....tau amik no tel kan!

    ReplyDelete
  2. Elin: aala...kt kat melaka last week...tu la ingt nk jumpe...tp tak kesempatan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...