Monday, 17 March 2014

AMIN IDRIS di Jom Hebat Mega

Assalamualaikum...

Dah bersawang rumah kita nie..lama tak balik sini...Harinie balik rumah nak bersihkan balik... 

 Rasmikan dulu dengan  entry kali nie nak bercerita tentang JOM HEBAT MEGA yg diadakan di INSTITUT SOSIAL MALAYSIA. Memang GEMPAKlah event nie....didatangi dengan SPEAKER jemputan Amin Idris, pengacara dari TV AL HIJRAH memeang sungguh ENERGATIC tau....
 
So What...Kau Ada?
Never say NEVER, Fight till FOREVER!

Pagi-pagi kami dah disajikan dengan shring hebat dari MAK BINTANG. Kagum tengok beliau sebab dapat bercakap dengan slumber je kat atas pentas. Kelakar bila beliau cerita tentang satau matlamat yg dah tercapai, iatu nak beli kereta Honda Civic. beli bukan untuk drive tapi untuk tengok pun jadilah. dapat bawak sekali pun dah rasa puas. Semoga matlamat  beliau nak suami pencen awal tercapai....

Lepas tu, ada pelancaran iREACH di bawah group pasangan suami isteri, Master Zainul dan Master Lyna Noh. Kiranya, kita nie salah sorang susur galur diorang jugaklah. Beruntung dapat jadi susur galur diorang. Macam-macam ilmu baru yang fresh dari mereka nie. Harap-harapnya pelancaran iREACH boleh majukan kita n susur galur bawah kita untuk terus capai matlamat dalam bisnes Shaklee niee...

Ada lagi aktiviti pagi tu, iaitu FORUM KAIN PELIKAT. Mesti korang pelikkan forum apa nie..Actually forum nie berkenaan isu suami tak support wife buat bisnes shaklee. Ada 3 panel, 2 dari pihak suami n sorang dari pihak isteri. Memang best forum nie, tambah2 lagi dikendalikan oleh Fahmy Suhaimi. Suami2 silalah support wife buat  bisnes ye, selagi diorang tak abaikan tanggungjawab. Lagipun isteri bukan buat jahat  pun...nak tolong suami jugak...nak buat sesuatu yang bermanfaaat...benda yg baik jangan dihalang...patutnya lebih bersyukur sebab isteri ada hati nak tingkatkan taraf hidup keluarga...jadi jangan perlekehkan pengorbanan isteri tu ye...hargai mereka...selalu keluarkan kata2 yg manis pd mereka...isteri2 memang suka tu...

Petang tu, barulah kami diriuhkan dengan Amin Idris sebagai speaker jemputan. Motivasi yang beliau sampaikan sangat terkesan. hubby pun kata best. Nasib baiklah time petang tu mia tidur. Dapatlah kami berdua Fokus n menghayati apa yg disampaikan.Actually kan event2 yg group kami anjurkan memang boleh bawak anak2...siap diorang sediakan toy, colour pencil supaya anak2 tak boring...mia lg la seronok sbb dapat jumpe kawan2 n dapat kawan baru...

Memang rugilah siapa yg tak datang JOM HEBAT MEGA nie...Banyak ilmu yang diserap...lebih positif dan lebih bersemangat....

layan picture pulak ye...picture tak banyak..

Bersama cucu shaklee Aini Kamsani
bag tangan ibu..ke mana2 je bawak..
MATLAMAT yang JELAS TINDAKAN JELAS
Ya, Emas untuk aku!
Sempat berposing dengan Master Lyna Noh
Dengan Master Hadhatina (mommy shaklee ku) yg pegang baby tu...
Last sekali, sempat bergambar dengan Amin Idris
Ok..sekian kisah untuk harinie..insyaallah jumpe di entry lain pulak ye...bye :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...