Tuesday, 8 November 2011

Vitamin E

Assalamualaikum semua....Selamat Hari Raya Aidil Adha!!!!!

camne ngan raya haji tahun nie...kawan2 balik kg tak...kt tahun nie balik penang...tak de prepare pape sangat pun...bj raya recycle raya pose aritu...dapat la sebungkus daging korban.....hehe.....korang camne lak..ade yg korban tak tahun nie....makan daging tu kene la beringat2 ye...esp sape2 yg ade darah tinggi tu...ok....

arinie kt nak kongsi dgn korang pasal vitamin E....adelah kt baca ckt2 pasal vitamin E nie...
korang sume nak tau tak?????tak kira la..tak nak tau pun kt nak cite gak.....hehe..

tau tak korang sumber vitamin E nie boleh didapati daripada kekacang dan minyak-minyak sayuran....dalam marjerin & mayones pun ade gak.....so bape byk Vitamin E yg dibekalkan dlm diet korang.....korang makan tak sayur....sure punye mesti ade antara korang yg tak suka sayur kn.....means korang dah kekurangan vitamin E.....

Fungsi Vitamin E

1.Sebagai penghalang oksida (Mempunyai ciri2 ANTIOKSIDAN), melindungi/mencegah kerosakan sel daripada ancaman RADIKAL BEBAS. R&D melaporkan bahawa 90% masalah kesihatan/penyakit adalah angkara RADIKAL BEBAS.

2.Menolong sel menyerap oksigen....penyelidikan menunjukan Vitamin E mengurangkan keperluan oksigen untuk jantung dan membolehkan jantung mengepam dengan lebih effisyen.

3.Melambatkan proses penuaan.(awet muda).....

4.M enyokong daya keimunan.....merangsang bahagian yang penting dalam sistem perlindungan, menjadikan badan lebih berkesan menghalang jangkitan.

5.Melindungi vitamin A & C dari dimusnahkan.

6.Penyilidikan menunjukan vitamin E berperanan mencegah kanser.

7.Mineral SELENIUM pula menyokong aktiviti vitamin E berfungsi sbg sebahagian drpd komponen glutation peroksida iaitu sejenis enzim daripada keluarga antioksidan.


So, kalo korang tak cukup vitamin E.....kebarangkalian nak dapat kanser tu mmg ada...
mak2 kt usia dah lanjut pun stil nampak muda kn...jerawat pun tak de....sebab diorang masa kecik2 atuk2 kt bg makan ulam2...remaja zaman sekarang nie muka penuh ngan jerawat coz liat nak makan sayur......
btul tak.......nie pendapat kt la....

alah..kt pun sama gak....mane nak sgt makan ulam2...asyik nak makan ayam ngan ikan je...kadang2 kalo mkn tu ....sayur xde pun xpe....yelah..kadang2 kat umah nak masak 2 3 lauk mane la sempatkn...hehe..alasan je kn..padahal malas....

tu lah skang nie kt baru tau nape muka kt nie senang je naik jerawat n bintik2....hehe..so kt ingat kt pun nak amalkan makan vitamin E gak la...:)..atleast kalo x sempat makan sayur telan je pil vitamin...kan senang tu...untuk langkah pertama kt nak try vitamin E Shaklee.....

nak tau nape kt pilih Shaklee....

1.Shaklee guna vitamin E yg asli(d-alfa) bukan sintetik(I-alfa)
2.Sumber semulajadi lebih aktif secara biologi berbanding sintetik
3.Daripada sumber kacang soya
4.Vitamin E tiada kesan sampingan....Vitamin A apabila diambil berlebihan risiko menjadi toxik
5.Ada Selenium-kuasa synergy
6.Satu kapsul ShAklee Vitamin E 4000IU membekalkan jumlah vitamin E spt yg trdapat dalam:
   -40 hidangan (setiap hidangan 1 auns)buah badam semulajadi
   -28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan)minyak bunga merah
   -24 hidangan(setiap hidanganb 1 sudu makan)mayones

kawan2 camne lak...jom la kt ramai2 makan Vitamin E utk kesihatan n kecantikan dalaman kt....
kalo korang malas sgt nak kuar beli boleh je order kat kt....

 
Vitamin E complex
120 tabs
RM149(WM)/RM154(EM)



nak harga lebih murah dan offer istimewa!!!!

kawan-kawan hanya perlu:
  1. Email ke ladysara84@yahoo.com atau sms/call ke 017 2023543/PM ke www.facebook.sitisarahmohamadnor
  2. Sila buat bayaran ke CIMB:14210071104521
  3. Sila email/sms nama penuh,alamat pos dan no telefon.
Pesanan akan dihantar dengan kadar rata RM10 sahaja untuk Semenanjung Malaysia, dan RM20 sahaja untuk Sabah dan Sarawak.












No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...