Friday, 11 November 2011

Mia kene gigit!!! sedih sangat:-(

Assalamualaikum! ape kabo sume...

last week sedih sangat...mia kene gigit kat TASKA.....:(
sebelum tu dah nampak dah kesan cam lebam kat belakang pinggang mia..tp ckt je la..pastu bgtau kat pengasuh mia..dia kate budak kat TASKA tu gigit..time tu tak kisah la lg...
time tengahari cam biasa la kt g tgk mia kat TASKA....pastu pengasuh mia bgtau mia kene gigit kat kepala...yg gigit tu budak yg sama gak...still kt tak kisah g..sbb bile cek kepala nmpk cam ok je..

pastu time kt nak salin kan bj n pempers tgk2 mia yak ckt...nak pegi basuh la..time nak basuh tu  terkejut sgt kt bile tgk kat pinggang belakang mia dah luka2 n lebam2..siap ade kesan gigitan lg..byk lak tu..sampai 6 tempat..kat belakang tengkuk pun ade...masa tu kt dah mengucap byk2...trus basuh mia pastu trus tunjuk kat pengasuh..

patut la time kt datang pengasuh lain pegang mia...mia tak duduk dalam bilik dia...diorang bgtau mia tak nak makan... merajuk....tp bile kt bg mkn mia mkn elok je....tak dapat nak bayang kan time budak tu gigit mia..menjerit2 agaknya mia mintak tolong..tp sorang pun tak tau mia kene gigit...

ape lg kt terus g jumpe penyelia..suro asingkan n jauhkn budak yg gigit mia tu...dah la gigi budak tu cam tajam2...nasib baik mia pkai bj..agaknye kalo tak pakai bj dengan daging2 mia skali dia makan...sakit hati betul kt...dah la mia tu kecik g...kesian anak ibu.....:(

bila pike2..rase cam nak berenti keje je..nak jaga mia...tak mau hantar TASKA....:(

nie pic amek kat hp je..tak bape clear... nie yg kat pinggang..kat tengkuk tak amek pun...



nasib baik tak demam terkejut...alhamdulillah..mia main cam biasa malam tu...


10 comments:

  1. hisssshhh!!!!! geramnyerrrrrr baca!!!!!!!!!!!!!!!!!

    anak sapa yg nakal!!! kalau elin mmg dah kuti peha budak tuh.!
    1 kali x per lagi nih 6!!!!!

    kamu x marh kan ker pengasuh tuh.apa tindakan dia dekat budk NAKAL tuh?.kesian ank kamu tuh,
    hisshh gerammmnyer..

    bahaya lah anta taska nih kan.
    kamu sabar yer.mia tuh kecil lagi, tak mengerti pulak tuh..sentap kejp.. :(

    ReplyDelete
  2. Elin: 1 TASKA tu kt mengamuk..huhu...
    tulah memang rase cam nak gigit je balik budak tu elin...nasib baik la kuat g iman nie..
    kt dah suro diorang tukar kan kat bilik lain...jgn dekat ngan mia g...
    mak budak tu pun kt dah jumpe..kt suro mak die gigit balik anak die..baru la anak dia tau betapa sakit kene gigit...

    ReplyDelete
  3. kesian mia... tp nk ikutkn bkn salah bdk yg gigit tu sbb bdk kn, lgpun mmg ade bdk yg jnis suke gigit... yg salahnye pengasuh la... diorg kne awasi la bdk2 tu... nmpk sgt diorg x jage betul2...

    ReplyDelete
  4. siannye kt mia...kire skang mia dh dok kt bilik lain lh eh?

    ReplyDelete
  5. yati: memamg pun yati...nak salah kan budak tu pun tak leh gak..die ingt gigit tu best..die tak rasa mane nak tau sakit ke tak..tp geram gak la org wat mia kn...tu la kt terus g jumpe mak die...biar mak dia yg ajar ank die...

    ReplyDelete
  6. yani: mia x dok bilik lain..budak tu yg pindah g bilik atas 1 tahun..
    patutnye budak tu mmg tak leh dok bilik tu dah coz die dah besar..dah nak dekat setahun...tp x pandai jalan lg...
    tp dah pandai buli budak lain yg kecik ..cara pemikiran dah lain..kekutan pun dah lain..tak same cam baby dalam bilik tu...
    pas budak tu pindah..dah tak dengar dah baby2 nangis2 sgt..aman je...

    ReplyDelete
  7. kenapa comment kamu x masuk dalam email elin?..
    bile kamu reply x tau pun..kena bukak balik page kamu nih.
    sebulan berapa hantar mia?

    ReplyDelete
  8. Elin...yeke...tak tau la nape tak masuk.....sebulan 210....taska nie under jkr..tempat kt kerja...kat bwh ofis je elin...

    ReplyDelete
  9. owh under JKR,mmg patut pun mcm tuh semuanya.

    elin kerja under kementerian pelajaran. tp more pd pra sekolah/ klu buat pemantauan pra sekolah mcm2 ragam pengasuh jumpa.

    ada mereka nih x ajar anak-anak adap dan sopan, malu antara sesama lain, walaupun kanak2.

    kamu bayangkan pengasuh mandikan anak2 nih beramai2, perempuan dan lelaki.tanpa ada pakaian.
    jd disitu kite dh nampak pengasuh amik kerja senang.walaupun setahun beza tp mereka akan mengeri.

    kamu cuba pantau tempat kamu tuh mcm mana mereka yer.
    x tau lah pelajaran johor buat pemantauan mcm mana.

    ReplyDelete
  10. elin:

    yeke...kat cni nasib baik diorg asingkn...ade bilik salin utk budak lelaki dan perempuan...

    tu lah..ade setengah pengasuh yg malas2...pengusaha kene pantau la patutnya...

    yg kat cn lak pengasuh actually ok..tp diorang tak ckup tangan lak....byg kn la..sorang pengasuh jaga 10 org...tu yg sampai tak perasan mia kene gigit...pengusaha la yg salah...bukannye nak cr pengganti..kebetlan aritu sorang lg cuti sakit...

    yg playschool lak lg la mmg cikgu nya sorang jaga sampai 16 org..pengsan la gamaknye...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...