Thursday, 17 November 2011

dah ganti yang baru....:)

Assalamualaikum!!!!

nak tau ape yg kt ganti....

1. hp baru

 BlackBerry Curve

alah nie pun yg paling murah dalam byk2 bb....tak budget pun nak beli...ingat nak beli yg  seratus ringgit je..dapat call in out & dpt msg dah la...tp setelah dihasut oleh mijie akhirnya tergugat iman..last2 amek jugak..melayang duit....huhu...hope bole tahan 10 tahun la eh...hehe...bole ka?????

sebelum nie pkai nokia zaman tok kadok...kalo nak cari kat luar mmg dh tak wujud lg dah...hp nie kalo letak tengah jalan pun takde sape nak....camera pun takde...huhu....basic2 je...

tp kan korang hp nie memag tahan lasak...lama gak kt pkai hp nie..tp akhirnya rosak gak...nak tau sape punye kerja...sape lg kalo bukan mia....bukan boleh nampak kt pegang hp..dia pun nak jugak..bile dah dapat wajib la masuk dalam mulut...penuh satu hp dengan air liur mia...mula2 dulu speaker je problem...call2 tak dengar org ckp..esoknye bila air liur mia dah kering baru la speaker ok...tp last2 trus dah tak bole on...terpaksa la beli yg baru...

haha..mia amek la hp ibu yg lame tu ye...tp mia cam dah tak berminat lak ngan yg lama tu..lg berkenan kat yang baru ni pulak...amboi...pandai ye anak ibu memilih..nak yg baru je ye...no..no..no....yg nie tak leh ye mia....:P

2.tablet baru...
 SAMSUNG Galaxy Tab 10.1

aduh..tahun nie byk la pulak rasa kuar duit..hehe...tp kt tul2 minat la benda nie..ringan...senang nak bwk ke mana2...kalo balik kampung tak yah bwk berat2...almaklum la sejak dah ade mia nie bag penuh satu kete...

mula2 cam nak beli ipad sbb ipad nie cantik ckt...tp ipad nie klo nak download ape2 kene beli n tak freindly user...kalo G Tab nie free je & freindly...pendek kata cam guna comp biasa tu la...

kt pun skang dah addict ngan benda nie....habis la....laptop yg lama dah pun disampan dalam almari....huhu...mia pun dah tak kacau sangat...sbb yg ni kene touch..so tak de change la mia nak cabut keypad..hehe...

dah2 pasnie jgn beli pape lg ye.....kene berjimat nie.....:p

8 comments:

  1. elin ada jugak bb tp x guna sebb rumit dan leceh (x reti pakai kot)hahhahahha hanya pakai n72 jer..uwawawaa...

    yg hadiahkan pun 1...si bini nih mmg x suke bb tp ttp kasikk...

    ReplyDelete
  2. elin....mmg rumit ckt..keypad bb pun lain ckt..ala2 cam comp...
    kt pun pandai guna yg basic2 je..hehe..

    saje nak pekene bini la tu..huhu....

    ReplyDelete
  3. wah..gadget yg best..pasni online je la ye..

    ReplyDelete
  4. fiza....aah..bwk je g mane2....tp kalo mia ade x dapat la nak online...:(

    ReplyDelete
  5. best nyer ada phone baru!!! fiza pon ada gak terniat nak beli baru sejak phone lama rosak...tp belum kesampaian mau beli...:(

    ReplyDelete
  6. fiza:

    ala ciannye...nnt free beli yg baru k...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...