Monday, 23 June 2014

Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan

Assalamualaikum...

Last week, hari selesa, mak abah datang kl...macam rumah kat KL je kan..padahal duduk Selangor...hihi...dtg mengejut...tetiba kata dah sampai kl...datang sebab n pulak tu...katanya nak bawak amir n tacha ( anak kakak) g check up hari Khamis...baguskan dapat atok yg prihatin...cucu g check up sanggup turun kl dari Segamat..tok bah sanggup ambil cuti tu demi cucu kesayangan...

Tok Mak Tok Bah Bawa Cucu-Cucu Jalan Putrajaya

 

Hari Rabu, pagi2 mia dah pau tok bah ice cream...then lepas tu jalan2 pulak...best jalan2 time orang keje..hihi..nasiblah sy WAHM...

family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,

Memang best jalan dengan tok bah..2 kali sesat jalan...nak ke rumah along puchong boleh sesat jalan...nasib lah mia tidur time tu..guna GPS baru lah nampak jalan ke rumah Along...sampai Puchong, ambil Tascha kat school dulu...then singgah rumah Along ambil Amir...

family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,
 family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,

Pastu konon2 tok mak & tok bah nak g Alamanda bwk cucu2 g makan n jalan2 lepas zohor..pun sesat jugak...disebabkan tak jump-jumpa Alamanda terus decide solat dulu kat masjid...lepas solat dengan menggunakan GPS sekali lagi baru lah jumpa Alamanda..teknologi memang sgt membantu...kalau tak esok pagi tak sampai2...last2 dah pukul 4 petang baru dpt makan...tok mak & tok bah belanja pizza hut..yeah!! yg bestnya pizza pulak lambat setengah jam...haha..berjoget2 perut kelaparan..tapi tau je lah bila bawa 3 orang putera dan putri2 nie...kecoh...

family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,  
family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,  
family, Tok Mak dan Tok Bah Datang KL Tengok 3 Cucu Kesayangan,  

Playgym Tutup

 

Lepas makan pizza konon2 nak bawak budak2 main kat plygym..boleh pulak tutup.....last2 balik je lah...tascha memang ngamok lah..sbb dah janji nak bawak dia..tak tahan words tascha "I Cant wait"...last2 tak dpt main...masuk kereta terus tidur atas riba tok mak..amir pulak sumbat sebotol susu terus zzz...senang betul diorang nie tido..mia nenen gak..tp dia tak tido pun..sbb td masa nak gerak ke puchong dia dah selamat

Hantar Amir & Tascha Balik Puchong

 

Hantar Amir n tascha balik puchong dulu..Mengamok habis amir n tascha nak ikut...syg betul diorang kat atok diorang nie..haha..mia je kot tak ngamok..tak penah berpisah ngan ibu..so tak kisah lah ngan sape2...Sonok cucu 2 dapat jalan dengan tok mak n tok bah..melepas rindu...

Karen Takde

 

Pagi2 subuh2...pukul 6 mak abah dah kuar rumah nak ke puchong, nak bawak tascha n amir check up...keluar lambat2 kang jem pulak kan..elok pulak tu malam tu takde karen dr pukul 3 sampai pukul 6 pg...pelik bangun2 semua lampu tertutup..padahal sebelum nie tak penah tidur bergelap satu umah..tengok kipas tak berpusing..memang sah takde karen...elok sangat dengan cuaca yg panas sekarang nie kan...memang package terbaik...mak tidur atas lantai sbb kepanasan..serius panas giler sampai rasa tak bernafas..nasib baik lah mia tido ok je...keluar je mak abah dr rumah elok je karen ada balik...cobaan..redha je lah..hihi..

Walaupun sesat-sesat tapi seronok sangat dapat spend time ngan tok bah n tok mak...hilang stress..Tapi make sure bawak GPS :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...