Thursday, 26 June 2014

Jalan-Jalan di Floria, Putrajaya

Assalamualaikum...

Ahad lepas lepas lunch di Ayam Kampung Shah Alam kami jalan2 ke Putrajaya...saje bawak mia jalan2. ..happy kan dia..selfie before nak gerak ke Shah Alam..macam2 gaya mia buat...pandai dah posing anak dara ibu  ;)


Playground di Floria, Putrajaya


Perkara pertama dan aktiviti pertama kami, teman mia main kat playground...ayah sempat beli pizza hut...padahal baru je makan nasi 3 pinggan n ayam kampung 6 ketul share 3 orang anak beranak...perut kenyang..tapi nafsu yg terlebih..habis pizza sekotak..hihihi...sambil tengok mia main sambil makan....kebetulan ada jual ice cream kat ctu..belikan untuk mia...

Mia Naik Kuda

Then, lepas makan ice cream bawak mia naik kuda...siap ada topi koboi lagi..sebelum naik tu tanya dulu mia nak naik ke tak...mood baik terus je jawab "nak"...memang berani lah mia nie..tak takut langsung...ibu sampai sekarang still tak berani naik..hahaha..takpelah...ibu support dari tepi je ye mia...hihihi..

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya
Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan tengok pameran landskap

Ada 1 landskap tu kawan hubby yg decorate...dapatlah snap pic sebagai kenangan..yg paling cute landskap dari budak2 sekolah..memang meriah sangat...tp tak dapat ambil picture proper..sbb mia tak kasi stop..soh jalan je..lagipun cuaca sangat panas..sampai naik kembung perut minum air...nasib lah mia nak duduk dlm baby wearing tu...kalo tak jenuh jugak nak dukung...

Tak banyak snap picture bunga pun..tiba2 buat hal tak mau tangkap gambar...rupa2nya nak tangkap gambar kat belon panas tu..siap suruh patah balik...sabar je lah budak cenot nie..

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya


Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya


Pertandingan Kucing

Bukan pameran pokok2 bunga je, siap ada pertandingan kucing...memang cantik2 baju2 kucing tu..semua kembang2...hahaha..tak dapat nak tengok lelama..mia soh jalan...dah puas jalan, patah balik teman mia main kat playground...hubby siap order 1 burger lagi..kita mmg tak boleh masuk dah..kembung perut minum air...time nie tak sabar nya nak balik duduk dlm kereta..masuk je kereta rasa lega..masa nie terasa nak diurut kaki nie...memang lenguh abis..patutnya g malam lg best..sejuk sikit..tp kalau g malam nnt ada pulak org yg mc atau el keja bsoknya...hihi..

Sonok dapat bawak mia jalan2, hiburkan hati dia..balik rumah cepat-cepat bancuh Performance Drink sejuk-sejuk, sebelum badan dehidrate...bulan puasa nie wajib minum supaya sentiasa bertenaga :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...