Thursday, 8 September 2011

Selamat Hari Raya !!!!!

Assalamualaikum n Selamat Hari Raya kawan2 semua.....:)

msti sume skang tgh mood raya lg kn..hehe...same to me...:P
walaupun dah cuti seminggu tp rasa cam sekejap je cuti kn...malasnye rasa nk g keje..huhu...

korang sume...sempana hari raya nie..kt nk mohon ampun maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalo2 kt ade terkasar bahasa ke...terguris hati sape2 ke...

ok la...x sabar dah nie nk cite pasal raya lak..hehe..

tahun lepas raya sbg seorang isteri...tahun nie tambah lg 1 gelaran... sbgai ibu pulak..hehe..

tahun nie giliran beraya kat segamat johor pulak...dulu masa blum kahwin...mmg keje full time tolong mak masak untuk raya...tp tahun nie tepaksa la keje part time je...hehe...coz dah ade si kecik...mia asyik je nak berkepit ngan ibu...camne ibu nak tolong tok mak masak...cian tok mak masak sorang2..

5 perkara wajib yg msti ade pagi raya ..ketupat...lodey..sambal kacang...ayam masak merah ngan rendang daging...sodap sgt mak masak...kuih raya made in kedai je...kalo wat kuih raya silap2 mia masuk dlm oven..
pastu sesi salam raya n bg duit raya...yang paling best time tangkap gambo coz raya tahun nie kami 3 beradik ade...so cukup forum la kira2nye..

1st day raya mia baik je...g beraya lps menyusu mia trus tido je dalam kete...agaknye sedap sgt kot kete pakcu tu...pakcu beli kete baru tahun nie..so ktorg pun tumpang sekaki la...hehe..

salam raya tp x dpt duit raya pun:(

pic 1 family tp mia x pandang camera....:(

pic kami ber-3 di hari raya

 puk cu dgn ank2 buah nya....mia muka cam x ikhlas...huhu
baru nk gerak beraya

mia kepenatan

2nd raya baru balik kg belah abah kat simpang renggam.. 







pengalaman bf time beraya nie pulak...kat kampung kt pam skali je..hehe...tu pun sbb dah rs cam penuh je...x sompat la korang..lgpun mia asyik bf je..yg bestnye time g beraya..x yah nak bwk botol susu or air panas...kalo mia nangis2 tu trus je bf...

cuti raya nie ktorg sempat g berurut kat pemanis....mia pun berurut sekali....rupe2nye mia terkehel kat bahu n leher..sepupu mia, tasha pun same gak...abg faizor (abg ipar kt) yg x pernah berurut pun join gak..hehe..tukang urut tu suami isteri..diorang kalo urut mmg sedap..x sakit pun...

yg keciannye..time cuti aritu mia demam....batuk n selsema pulak makin teruk..ibu pun berjgkt ngan mia gak..g klinik mia kene sedut gas..doktor ckap kahak mia dah pekat..doktor ade bg antibiotik jgk..skang nie stil on antibiotik..kene mkn smpai abis br bole baik..

ktorg balik kl ari isnin...mmg dh decide awal2 nk cuti sampai isnin..takut jem..alhamdulilllah..ari isnin tu smooth je jalan...x jem pun...gerak dalm kul 10 pagi camtu..sampai dalam kul 1ptg...

InsyaAllah..cuti 1 Malaysia nnti balik Penang lak...

tok kat kampung...tunggu mia k!!!

6 comments:

  1. hai sara..reply kt sini ye

    kalau kain sendiri, harga dia macam ni :

    baju kurung biasa / kurung pahang : rm45 termasuk kos pos
    jubah : rm60 termasuk kos pos

    awak kena pos kan kain dan ukuran or baju contoh dekat adress mak saya..

    kalau kain dari saya;
    baju kurung biasa / kurung pahang : rm70-rm90 depends pada jenis dan harga kain
    jubah : rm90-rm150 depends pada jenis dan harga kain

    macam tu lah lebih kurang :)

    kalau berminat boleh emel lydzar@gmail.com utk tempahan. mak saya dh free dh tu hehe

    ReplyDelete
  2. o..ok..thanks lydzar..nant sy beli kain dulu k..

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya sara....

    wahh beraya sakan si kecik tuh kan...
    bnyk lah dpt duit kan..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya elin....:)
    sara ppun mst dah collect duit raya bykkn...hehe..

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya untuk sarah dan family..raya sakan mia ye..

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya fiza....haha..maklumla 1st raya kn...tu yg sakan tu....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...