Tuesday, 13 September 2011

Aktiviti lepas mia kene campak...

salam semua...hope hari nie kawan2 sume ceria....:)

entry kali nie kt nak cite pasal aktiviti kt weekend baru2 nie...hehe..xde la best sgt pun..tp bg kt best la..hehe..

actually ari rabu lepas mak kt datang kl...gara2 mia kene campak...tp campak tak teruk sangat pun..tp kt x berani nk letak mia kat TASKA takut berjangkit ngan baby lain lak..so terpaksa la mintak tlg mak jaga kn..kt bg mia minum air kelapa n air kelapa tu mak tolong sapukn kat badan mia...

alhamdulilillah mia dah cht skang..:)

selsema n batuk pun dah kurang....time kasih tok mak tolong jaga mia..susah2 dtg kl naik bas sorang2 semata2 nk jaga mia...nasib baik la weekend abah dtg amek mak kat kl...kalo x cian kat mak kene balik naik bas...

mia pun ok je dok ngan tok mak...tp cian kat mia..selalu ari2 bwk g keje...hehe..2 hari berturut2 mia x g TASKA..so duk umah je la ngan tok mak...bile ktorang ballik je petang mesti dia dah nangis ngada2 suro bwk g jalan2....rindu nak bejalan agaknye...

ari jumaat malam..along ngan tascha dtg tido kat umah..kebetulan paking dah penuh la pulak kat dalam..terpakasa parking jauh ckt.....so kene la tolong along bawak barang...bwk mia sekali..teruja betul dia bile nampak kete mak long...ayah nak dukung pun dah tak nak dah...cbuk nak naik kete..so bwk gak la mia naik kete...diam je die dalam kete..agaknye puas hati coz akhirnye dapat naik kete...:p

malam tu jugak mia wat perangai tak mau tido...cbuk nak main je...nie mesti sebab ade kak Tascha...tu la tak mau tido...baby korang pun camtu gak ke..kalo ade org bukan main susah lg nak tido... :(

esok paginye cam biasala sarapan dulu..lepas sarapan ktorang melalak pulak..hehe..time balik raya aritu mak ngan abah belikan ktorg dvd player...boleh karaoke skali...tu yg operasi melalak dah start balik...mmg dah lama tak karaoke...last karaoke mase awal2 pregnant dulu ngan kawan2 kat opis...pastu nan ado dah......
ktorg melalak sampai lupe nak g lunch...konon nk lunch ayam kampung kat cheras kul 12...last2 kul 2 baru kuar...hehe....

mummy & daughter berkaraoke.....

tapi ayam kampung kat cheras tu mmg the best la...kt tambah sampai 3 pinggan ok...ambil kesempatan coz tok mak ade..bole jaga kan mia jap sementara kt makan...kalo tak sebelum nie bukan main susah lg nak makan..mane x nye..nak pegang mia g..pastu nak jaga tangan mia yg gatal nak pegang sume bende alah kat atas meja...makan pun tak kenyang..huhu..biasala ade anak kecik mmg camtu...

selepas kekenyangan yg teramat sgt...ktorg g OU...xde wat pe pun sgt..tgk2 barang baby je..belikn mia puting botol yg baru...tukar yg 6 bulannye bg flow laju ckt...


tascha naik thomas....tgk tu kusyuk no main sampai x nak balik...dalm kete time nak balik tascha"said bye toy"....ala comelnye ank buah mak ngah nie.....

ktorg balik dalam kul 7 camtu....abah dari johor dah sampai kl time tu...along lak lepas anto ktorang terus balilk umah coz nak celebrate birthday abg faizor kat umah family in low die malam tu....

happy belated birthday abg faizor!!!!!!!!!!

lepas solat maghrib ktorg makan luar lg...makan kat sekinchan lak..tak sempat la nak masak..abah pose lak tu..cian kat abah tunggu kt masak lambat la pulak...

esoknye ktorg g umah abg nan (abg  ipar saya) kat rawang..kebetulan lak mak mertua kt dtg kl...ktorg stay sampai isyak..mak ngan abah pulak lepas lunch terus g umah along kat puchong...tido kat sane lak..

 kat rawang......ayah n anak ber posing....

5 comments:

  1. ngah nape header pic ko tak fit tu.. cian Miji ceparuh je...

    ReplyDelete
  2. entah..tak tau nape..beso sgt gambo...xpela..still nampak muka g...hehe...

    ReplyDelete
  3. power... jalous i...huhuh

    ReplyDelete
  4. anonymous:siape yg power tu..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...