Monday, 4 July 2011

Ujian Amali untuk KAAK

Friday last week kt pegi ujian amali KAAK (kursus asuhan awal kanak-kanak)...ingat x kawan2...kt penah cite pasal kursus nie...ujian amali nie wat kat TASKA MARA.TASKA MARA nie terletak di Maju Junction...dekat Tabung Haji...

lepas hantar Mia g TASKA terus naik lrt dari Titiwangasa ke Bandaraya... Jumpe member 1 group kat ctu...ktorang sampai lambat..dalam 8.45..suppost kul 8.30 dh kene ade kat TASKA..nak tau kenapa ktorang lambat....haha..memg kelalakar..bukannye sbb sesat jalan..tapi sesat lif...tu la..main redah je...kat bangunan tu actually ade 2 bahagian lif..lif yang sebelah kiri terus g tgkt 32...n yg sebelah kanan pergi ke tgkt 2...ktorg silap naik lif..turun naik kat ctu je dh dekat 20 minit...try tanye org yg dlm lift tu die just tunjuk depan..ingtkn naik lif yg bertentangan tu..rupe2nye ade lift lag 1 kat side yg lain...nasib baik la ternampak mat bangla..trus je tanye mat bangla tu katne lift g tgkt2...

ade 2 ujian amali...1 untuk perkembangan fizikal & 1 lagi untuk perkembangan bahasa..

Perkembangan fizikal aktiviti yg kt buat ialah menarik kereta untuk kanak2 2 tahun untuk nk galakkan kanka2 berjalan...masa mula2 diorang nampk kereta tu..trus je nk amek...tp nasib baik berjaya kawal...n objektif tercapai...ade sorang budak nie smpai x mau lepas dh kereta tu...menangis2 nk kereta tu...tp pengasuh kat ctu pulangkan gak coz nnt kanak2 tu begaduh lak...

Nie la kereta yg dibuat oleh mijie (my husband)...cantik x????
kt just colour & tampal2 je..
tq abg....
Perkembangan bahasa...kt wat aktiviti mengenal suasana..nak ajar kanak-kanak tentang suasana pagi, tengahari, petang dan malam..aktiviti nie kt wat untk kanak2 3 tahun....kanak2 tu mmg aktif la sgt & pandai bercakap ...kt duk suruh duduk,tp diorang duk berlari2 pulak..hemmm..tp stil boleh kawal gak...nasib baik

Nie pulak gambar yg kt lukis...haha..simple je kan....

kanak2 kat ctu sume comel2 & pandai2...best sgt..geram tgk diorg..pekerja2 kat ctu pun bagus..ade yg dh keje lebih 10 tahun kat TASKA MARA tu...lama kn...sape2 yg berminat ngan kanak2 leh la kerja kat TASKA tu...TASKA tu pun besar...mmg best...ade 2ratus org kanak2 & 50 org pekerja...kalo la kt kerja kat MARA leh la letak baby kt kat ctu...hehe..alhamdulillah kt dh lulus ujian amali tu...ade 5 amali lg lom lepas..Jumaat nie ade amali untk perkembangan sosio emosi & pemakanan lak...

Penat sgt bdn nie..dh 3 minggu berturut2 x rehat...cepat la habis kursus nie...dh la ngan selsema batuk x baik2 lg nie...kat ofis asyik bz la pulk semenjak 2 menjak nie....dh lame x masak kat umah....asyik makan luar je..kalo x pun mijie yg tlg masak....cian kat mijie..."nnt pas abis kursus kt masak kat umh eh abg"

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...