Wednesday, 27 July 2011

Geramnye....

Hari nie sy sgt bengangggg....bukn harinie sebenarnye..sejak petang semalam lg...kt bengang kat pengusaha TASKA tmpat letak mia...
Ada ke die duk halang parents masuk...x kasi kt n mijie hantar mia sampai dalam...
mana bole camtu...peraturan ape nie...

dia ingat kt x tau ke protokol....kt dh penah la pergi kursus KAAK..kt dh tanya dh pegawai jkm (jabatan kebajukan masyarakat)...parents sepatutnya boleh tgk ank 24 hours...bila2 masa...apesal lak x bole...tp kt still bole consider..masuk dlm time hantar mia, waktu menyusu n waktu balik je...pegawai jkm tu siap bgtau..sepatutnya parents kene hantar sampai ke tempat tidur baby tu..coz ank dia...x bole la 100% nk harapkn pengasuh...parents kene tau keadaaan ank...itu tanggungjawab diorang..pengasuh akan ambil alih bila parents g keje je...

alasan pengusaha tu sbb takut kes penculikan...sebelum nie x penah pun kes camtu berlaku...pangasuh2 tu kenal parents la...diorang tau la yg mana satu parents atau x...diorang kn dh diberi tanggungjawab untuk jaga baby2 tu...xkn la nk terlepas pandang pulak....lg pun kt tgk pangasuh2 sume ok je...apesal pengusaha pulak yg lebih2...

sakit hati betul la...anak kita...suka ati kt la nk tgk bile...as a pengusaha dia patut la cari jalan lain camne nk bg kes2 culik tu x berlaku...bknnye gunakan cara nie...byk lg cara lain..

pastu alasan dia sebab TASKA tengah beroperasi..ape kene mngena lak..nk beroperasi..operasi je la...ape yg dia takut sgt....

kt masuk pun bukannye nk cr kesalahan dia pun...kt cuma nk take care ank kite je...contohnya cam nie...yg kt tau kat TASKA tu sejuk...so kt bole la sediakn baju tebal2 untuk ank kt...buknnya kt nak mara dia ke ape..kalo kt x masuk camne kt nk tau dlm tu sejuk ke tak...cian pulk kat mia sejuk2...

lgpun..kt kesian gak kat pengasuh...pagi2 kalo baby dtg..ade yg x mandi lg..berak la ape la..nk kena salin pempers...diorang pun x ckup tangan gak..nk layan anak kt pulk...so kt bantu la diorang..kt prepare sendiri susu ank kt tau...diorang just bg je bile mia lapar...kt give n take la...

hiiiii..greram betul la...saje nk cr pasal tau....

kt pun dah penah g tgk TASKA tempat lain...time menyusu xde limit...bile2 masa leh dtg...ade TASKA yang ibu bapa boleh masuk...TASKA nie sibuk nak watlimit...menyusu hanya dari pukul 12.30 sampai pukul 2 je...patutnye bole je time lain..sebab tu la kerajan sekarang galakn adakan TASKA kat ofis..coz nk galakn penyusuan ibu..ibu bole datang bile2 untuk mnyusukan ank bile free...

mmg geram betul la...benda lain yg x complete dlm TASKA die tu dia x tgk...cbuk tgk hal nie...

selama nie kt tak pernah comment pun pasal TASKA nie..tp kali nie mmg kt geram...duk halang2 kt jumpe anak kt pulak...

2 comments:

  1. tapi buat masa ni ko jgn tunjuk sgt geram ko atau buat muka kat pengurus dia.. takut dia lepas geram atau aim anak ko ngah.. time kita takde.. ko kene pandai2 tau. klu ko geram, ko cakap baik2 dgn dia ok.. takut dia apa2 kan mia.

    ReplyDelete
  2. alah..bukan dia yg jaga pun..pengasuh yg jaga...diorang jaga elok je...tu lah angah x risau sgt...pengasuh kat ctu pun sume x suke die....bukan ngan parents je die buat hal..dgn pengasuh pun dia buat hal gak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...