Thursday, 16 March 2017

Ruang Kecil Menghasilkan Pulangan Yang Besar

"Ruang Kecil Menghasilkan Pulangan Yang Besar"

Semakin ramai yang bekerja dari rumahkan sekarang. Bekerja dari rumah tidak memerlukan modal yang besar bagi memulakannya. Kita cuma memerlukan SOHO atau Small Office Home Office iaitu work station atau sudut khas untuk aktiviti bisnes kita supaya kerja kita terurus. Bila kerja kita terurus InsyaAllah dengan hanya ruang yang kecil nie kita boleh menghasilkan pulangan yang besar tau. Macam saya, ada 2 tempat atau sudut khas untuk bisnes shaklee saya di rumah. Satu di SOHO dan saya tambah satu lagi rak khas.

1. SOHO

SOHO tempat saya memerah idea untuk bisnes..so segala buku, planner saya letak kat SOHO...SOHO saya kat ruang tamu je..penah letak dalam bilik tp akhirnya tak diguna sangat..anak2 lagi suka duduk depan...so lg praktikal letak kat ruang tamu je...actually dah lebih 10 kali kot SOHO saya bertukar-tukar sbb saya cepat boring..pasnie comfirm tukar tempat lagi.hihi..

Ruang Kecil Menghasilkan Pulangan Yang Besar, SOHO, Bisnes, Bisnes Shaklee, Tips Bisnes Dari Rumah, Bisnes tanpa Perlu Modal Besar, Bisnes Tanpa Kedai, Bisnes Berisiko Rendah, Tips Menguruskan Bisnes Dari Rumah

2. RAK 

Rak pulak tempat saya simpan stok2 shaklee saya..so semua hal ehwal berkenaan stok ada di rak...segala resit, flyer, bisnes card, slip pos laju semua letak sini...senang nak packing, nak recheck apa-apa semua ada kat sini..biasanya slip2 poslaju n resit2 sebelum saya susun2 dalam file saya letak je dalam laci sebelah rak tu..nak letak kat rak tak bole sbb kang ada yg lebih pandai mengemas sebab tu saya letak semua terbalik camni tau..hihi....biasalah budak-budak tengah membesar sibuk nak explore.

Ruang Kecil Menghasilkan Pulangan Yang Besar, SOHO, Bisnes, Bisnes Shaklee, Tips Bisnes Dari Rumah, Bisnes tanpa Perlu Modal Besar, Bisnes Tanpa Kedai, Bisnes Berisiko Rendah, Tips Menguruskan Bisnes Dari Rumah

Simple je kan sudut bisnes saya..lagipun saya banyak order online..so tak memerlukan stok yang banyak..segala slip saya boleh refer email...lebih jimat kertas n space...kalo saya nak recheck order saya just cek kat shaklee2u je...mudah sangat buat bisnes shaklee..shaklee banyak tolong dari segi pengurusan order. So sape nak bisnes yg senang nak diuruskan, pilihlah bisnes shaklee nie k.

Rancang Target Sales setiap awal bulan sangat penting. Tetapi ada yang lebih penting sebelum tu. 
Nak tahu ?
Tonton video nie ๐Ÿ˜Š





Beli Tiket Flight Ke Jakarta Guna Duit Bisnes

Kalo buat WISH LIST memang panjang kan. Macam-Mcam nak reward, bukan untuk diri sendiri tapi jugak untuk orang tersayang, mak abah, suami dan anak-anak.. Macam-Macam nak bagi kat diorang setiap kali dapat gaji ๐Ÿ˜Š

Memang bila dapat je BONUS SHAKLEE setiap bulan dah siap-siap buat kira-kira berapa percent nak bagi reward kat diri sendiri dan kat diorang. Tapikan hobi saya bila dapat BONUS, saya paling suka menyimpan. Saya rasa tu satu reward paling besar pada saya dan untuk future anak-anak. Memang saya jenis berjimat cermat. Walaupun ada lebih saya akan simpan, saya tak mudah nak beli barang yang bukan keperluan. Kene selalu beringat langit tak selalu cerah ๐Ÿ˜Š

Seingat-ingat saya lah paling banyak saya penah reward guna BONUS SHAKLEE saya sampai saya sanggup keluarkan duit simpanan saya ialah "beli tiket flight ke Jakarta". Macam saya kata saya memang bukan simply nak suka-suka berbelanja kalau bukan keperluan. First time tu saya pergi oversea..haha... Tapi bila pike2 balik apasalahnya kan reward hasil titik peluh selama nie. Actually tu pun sebab nak ikut mommy shaklee saya jalan-jalan sambil melancarkan group bisnes Indonesianya di sana ๐Ÿ˜…


Beli Tiket Flight Ke Jakarta Guna Bonus Shaklee, Bisens, Bisens Shaklee, travel ke jakarta, Beli Tiket Flight Ke Jakarta Guna Duit Bisnes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...