Wednesday, 30 May 2012

Hari nie mia dah 15 bulan 16 hari...



Assalamualaikum...

lamanya tak update blog....cian kat mia...ibu lambat update mia 15 bulan...huhu...2 minggu nie mmg bz sangat....tak menyempat nak blogworking jgk....bukan tu je...bz sampai lupa mia patutnya checkup bulan nie...nasib baik la ternmpak post kat group fb bgtau yg ank nak g checkup...huhu...

selasa aritu baru bwk mia g check up...panjang mia skang dah 75cm n berat mia naik 0.5kg je...8.5kg dah skang....tgk berat cam ringan tp rasa cam bole tahan jugak mia nie kalo dukung...mia g klinik checkup je kali nie...tp cam org kene cucuk....bukan main marah lg...tak kasi bukakkn bj n pempers..tak mau duduk kat penimbang...nak ukur panjang pun susah...mana taknya...meronta2 macam nak kene cucuk...sabar je la ank ibu nie...pastu cbuk nak kuar dari klinik...sampai tersepit tangan kat pintu....

gigi mia dah nak masuk 8....dah bole bg makanan yg besar2 n keras...mia dah pandai kunyah...mia skang suka sgt mkn nasi goreng....makan memang selera...tp ada memilih ckt...air masak dah pandai mintak sendiri...minum pun byk...:)


skang dah pandai sebut nak, tak nak, kak(bukak), ayah.....suka bsembang2 ikut bahasa dia lah...kt pun tak paham...skang kalo nak main tak mau sorang2...kt diajaknya main sekali...nant tiba2 dtg kat kt pegang tangan n pimpin sro main dgn dia or g kat pintu suro jalan kat luar...ade sekali tu kt penat sgt...mia dok ajak main...kt tertido dia nangis2 kejut kt suro main...tak tau berapa kali tido dah kt...setiap kali tertido mesti mia nangis suro main ngan dia...

mia suka main toy yg padankan bentuk tu. yg masukkan dlm lubang tu... kalo tak bole masukkan mia mintak tlg ibu....hehe...tp pandai dah masukkan sendiri skang....

ibu nie tak bole nak masak kat dapur...jap lg cik mia pun datang...pastu pimpin ibu g depan...suro tgk tv sama2.... 10 kali kt g dapur 10 kali la mia jemput g depan...huhu...

mia paling suka tilam sekarang...nampak je tilam dah tergolek2 sonok...bila ckp sleep...mia amek bantal n terus baring...

dah pandai mintak kunci pastu terus g pintu n cari kasut n duduk pakai kasut...last week balik kampung penang...mia asyik la bawak kasut nak suro bukak pintu nak main kat luar.....sampai kt terpaksa sorokkan kasut...lepas tu dia g try lak kasut ibu....

mia skang suka panjat....semua tempat dia nak panjat...berlari pun dah pandai..tak larat nak mengejar.....

bile sebut eyes...mia tunjuk mata....
bile nampak berus gigi mia dah nganga nak berus gigi....
kalo pkai seluar dah pandai angkat kaki sendiri...baju pun sama...dah pandai angkat tangan...
bila sebut Allahuakbar....mia dah cr sejadah nak solat...nak pkai telekung jugak...
mia dah pandai sapu sampah....hope sampai ke besar la ye...bole tlg ibu... 
bila sebut hanger...mia terus amek hanger dalam bilik...

kesimpulannya mia suka tiru apa org buat.....:)










maaf ye kawan2...mayb kt bz ckt skang nie coz cbuk dgn pembukaan TASKA....nant free2 kt update about TASKA lak eh...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...