Monday, 15 August 2011

Jalan TAR & SOGO

salam..kawan2 sume..ape kabo..hope sume ceria2 ok walaupun pose dah separuh bulan nie....tinggal lg separuh bulan je..pastu kt rayaaaaa...:)

so sempena dah nak raya nie..korang sume dah prepare ke utk raya..ke ade yag dah siap dah bj raya..
Dalam sejarah hidup...tahun nie paling lambat prepare bj raya..selalunye bj raya kt tempah..tp tahun nie beli dh siap je...tu pun x beli2 lg..huhu....

teringat zaman bujang2 dulu...mak yg prepare bj raya n sume2 utk kt...mak kt nie express..1 bulan sebelum pose bj raya dah siap...bile dah kawin nie sume nye wat sendiri....dah biasa mak yg handle sume utk raya..skang dah x pandai nak handle sendiri...hehe...mmg anak mak...sila jgn jd mcm saya k...

tahun nie mak belikn bj utk cucunye aje...amboi mia..baju raya dah ada...kasut pun dah ada...ibu ngan ayah blum ade pape lg...:(

so kt, mijie n mia redah la jalan TAR n SOGO  sabtu lps dgn hasrat nk cr bj raya la konon2nye...tp last2 ktorg balik dgn tangan kosong je....ktorg g pun dah petang..dalam kul 4 camtu...utk mengelakkan jem ktorang naik lrt STAR je...mijie parking kat sentul...time tu hujan so xde la rs penat..hehe...tp mak oi...sampai je kat stesen bandaraya dh nampk org ramai beratur beli tiket...kat SOGO lg la macam ulat....Jalan TAR pun 2x5.....huhu..mmg jem...nak jalan pun kene lenggang kangkung...
kt nie kalo pilih bj x bole ramai2 camtu...poneng2...so hari tu ktorg g just survey2 je la dulu...hari nie..insyaAllah lepas keje br g....

nk cite la ckt nie..ms kat jakel konon nak cr bj melayu mijie...tema tahun nie hijau..nak cr same warna ngan bj yang tok mak beli utk mia....saiz mijie dah tentu la s....n mmg susah nak cr yg suite ngan bdn mijie....tp ktorg br nak survey2 je...yg nyampahnye jurujual kat ctu dok paksa2 suro beli...bj tu dr asal 2 ratus lebih...tp sbb nk ktorg beli gak sampai turun jd 100 ringgit je...mak oi...sampai serendah tu..tu blum lg ktog yg tawar...huhu..agaknye bj yg harga 70 lebih tu kalo tawar bolr dpt smpai 10 hinggit ke...haha...tp ktog tetap x beli gak...kn dh kate nk survey dulu..x reti2...

ktorg buka pose pun kat kedai kasut...minum air mineral je dulu...sodehnye...tp mmg ramai org kat jalan TAr berbuka sampai duduk kat tepi2 kedai tu....ingat nk berbuka kat sogo..tp serabut gile...last2 balik naik kete g makan kat gombak...aman damai...

pastu balik tido...zzzzzzzzzzzz...penatnye kaki....

mia sgt behave aritu..ank ibu kalo jln memg no.1......



lihat la mia yg excited......maklum la 1st time g SOGO n Jalan TAR....:)

3 comments:

  1. best nye mia jln2...

    yanie ade gk g jln tar lastweek...tp isnin mlm lh...nk elakkan org ramai n panas...uhu

    ReplyDelete
  2. bagus..bagus...
    klu melalak kang x tentu arah nak beli barg kan...

    mia ank yg baik!

    ReplyDelete
  3. yanie:tu la..balik keja karang nk g..kurang ckt org...

    Elin:btul2...kalo melalak balik umah je la...huhu...nasib baik mia cool je time jalan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...