Sunday, 4 September 2016

Balik Kampung Makan Durian Segamat

Assalamualaikum...

Ya Allah!!! Kawan2..lamanya tak balik rumah sini..harinie terasa rindu kat kawan2...kita update entry lah 1 ye..

Alhamdulillah kami semua sihat2 belaka..Ahmad Khalif dah setahun 3 bulan...sori anak ku..ibu tak update pun entry awak 1 tahun...nanti ibu update ye..mintak2 lah ibu ingat lg detik2 kamu masuk setahun..huhuhu..kakak mia dah 5 tahun..tahun depan 6 tahun..awal tahun aritu dah start g school..tp bulan nie dah berenti..hahaha..sbbnya mia tak nak g school..school tak best..memilih cikgu budak nie...cikgu husna berenti..terus buat perangai pagi2 tak nak g school..kalo tak dulu demam pun sanggup pegi school...balik rumah tiso sampai mengigau panggil cikgu..takpelah tahun depan je lah kita tuko school lain pulak..tgk lah camne..suka ke idak dgn cikgu baru..macam2 budak nie...ibu ikut je lah..tp nnti masuk darjah 1 jgn nak kata penat pegi sekolah ye...memang nak kene lah dgn ibu...
Ok..abis intro pasal anak2 setelah sekian lama tak bersiaran di sini...

 

Mia Suka Balik Kampung Sebab Nak Swimming

Nie kita sambung update lg..aktiviti kami pulang ke kampung minggu lepas..mia suka balik kampung sebab bole swimming...maklumlah rumah kami nie apartment..kat mana pulak kami nak bentang kolam kan...sbb tu kolam tu kami biar je kat kampung..balik kampung bole berendam sampai kecut semua..haha...



Rindu Mak Abah kat Kampung

Actually kepulangan ke kampung sebab nak melawat mak abah..lamanya rasa tak balik..sejak raya aritu..pastu pulak kebetulan mak nak masuk wad ari ahad tu..takde sakit apa2..just nak cek je kat usus..nak masukkan kamera dlm usus..sbb mak memang ada masalah susah nak membuang sejak dari bersalinkan adik..tulah kesannya mak2 lepas beranak nie..makan suplemen yg kita bg baru dia bole buang...dulu dah penah mkn ubat farmasi..tp sakit bila membuang..makan jamu panas sangat sampai darah naik..yg nie selesa sikit..smooth dan tak sakit dan yg penting bila membuang mak rasa puas...kalo ada kengkawan yg ada masalah sembelit macam mak nie nak cuba suplemen nie bole roger2 kita k..nama suplemen nie Herblax..nak tau lebih lanjut klik kat link bawah tu...Alhamdulillah..mak kata lepas masukkan kamera tu, balik rumah membuang dah tak payah makan suplemen..ok lah tu..dah ada improvement..tak yah lah makan hari2..makan seminggu sekali dah cukup kasi bersih usus je.

http://ladysara84.blogspot.my/2012/03/atasi-sembelit-dengan-herb-lax.h

Melawat Mak Teh Di Hospital Batu Pahat

Sebelum balik kampung tu kami dapat berita yg mak teh masuk hospital ada darah beku di kepala..so sabtu tu lepas abah balik keje terus gerak ke Hospital Batu Pahat melawat mak teh...Cian mak teh..kurus sangat...kawan2 doakan sekali ye..semoga mak teh cepat sembuh...

Sebelum tu sempat lah jugak singgah kat taman bawak bebudak nie kan..sian lama sangat duduk dlm kereta..kita kasi can main jap..sempat snap2 picture dgn dinasour..haha..


Mak Masuk Wad

Sabtu melawat mak saudara kat wad..Ahad mak pulak masuk wad..kata mak doktor suruh minum air 1 jag..air nie mmg lepas minum akan asyik ke toilet je..gasak lah nak kasi bersih usus..kalau tak tak nampak pulak kamera tu..makan pun bubur je boleh..yg ada warna semua tak boleh...petang tu melawat lg sekali..dah nak abis dah airnya..memang asyik ke toilet je lah..abiskan awal2 kata mak..nanti malam bole tidur dgn senang hati...elok lah berlumba2 dgn nyonya sebelah..haha..nasib baik toilet ada 2...huhu..



Makan Durian Segamat

Petang ahad tu sempat abah g beli durian utk anak menantunya yg dah rindu sangat nak makan durian segamat...nie pun salah satu sebab makin membuak2 rasa nak balik kampung...haha..dapat tau dari kawan2 yg duduk kat segamat, tengah musim durian kat segamat..terbaik !!!!durian kampung...takde kawin2..memang rasa fresh je...lembut dan kecik comel2 je..puas hati dapat makan durian..patutnya malam nak makan lg..tp tak sempat lah..sibuk mengemas kain baju..malam dah nak gerak balik..laki ku sorang2 mengadap..haha..eh tak...ahmad khalif pun sama2 mengadap..jgn jd macam kakak k..makan memilih..adik sume bole makan k..mmg dia suka durian tu..banyak kali juga dia mintak..haha..tq tok bah belikan...

Tulah cite kami pulang ke kampung di hari minggu..semoga lepas nie ibu rajin update entry lagi..semoga terhiburlah hati kawan2 yg membaca..
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...