Monday, 16 January 2012

Happy 11 months Mia.....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...sebulan je lg mia nak masuk 1 tahun...ya Allah kejapnye dah setahun dah....

sabtu lepas mia genap 11 bulan..hehe...skang dok tgh demam lak...beralih bulan agaknya...

ape skill mia yg terbaru..hehe...mari kita lihat...

skill berjalan in prosess lg...skang nie mia cbuk suro pegang tangan dia bile die nak jalan.....tp mia nie nampaknya cam takut ckt bab2 jalan nie...bila nak jalan je mesti nak kene pegang...bile lepas je tangan terus merangkak...huhu...merangkak lak tak mau guna lutut...guna kaki je...byg kn la rupenye camne yek...



 

suka panjat....skang nie nak naik atas sofa naik sendiri je..mmg kene jaga...risau jatuh....




dah pandai kuar dari softchair sendiri....pas makan kalo dah boring takde dah nak nangis2 suro kuarkan...dia pndai je kuar sendiri...pastu pandai dok sendiri dalam tu...



dah pndai dok dlm stroller...dulu jgn harap....baru letak dah melalak..skang nie tak sabar2 nak duduk...tp pastu stroller kene jln je la...kalo stop dia marah...stroller nie  mia yg pilih...sebabtu terus beli...entah jenama ape tak tau...janji mia suka...


Ape lg ye yg terbaru..hehe...

pandai jelir2 lidah..sape tah ajar..ketawa sampai terkuar2 lidah...ketawa gatal...huhu...

pandai ajak main cak2....nak2 time g keje pagi2...ayah dok belakang...ibu ngan mia jalan depan...main cak2 lak ngan ayah kat belakang...

suka kena kejar....kalo kejar...dia pun merangkak ngan lajunya...pastu ketawa terkekek2...

pandai tendang bola...tu ayah yg ajar....hehe...

pandai sembang....mulut tu  asyik pot pet2 je....

kalo menyusu dah mcm2 style dah dia buat..suka ati die je...

makan lak..skang nie dah tak bland...racik2 kecik2 je...pastu wat kan sup...biar banjir..tu mmg favorite mia la...cfirm abis makan... 

tu je la stekat nie...tak sabar nak tunggu bulan depan...mia turns 1 year old!!!!!

5 comments:

  1. alahai comelnye mia ni..geraam je..gg da tmbuh lom?

    ReplyDelete
  2. geram nyer tgk mia nih...
    nak besar nih semakin semangat pulak tgk kan!///
    mama kena stanby kan kek besaaarrr punyaaa :)

    lepas nih habislah episod "baby" :)

    ReplyDelete
  3. jap je kan mia dah setahun...aktif mia ni wpun anak perempuan....ayah siap ajar main bola ya...

    ReplyDelete
  4. semoga anak akak sentisa sihat. Salam kenal :)

    ReplyDelete
  5. Ayu: time nie gigi lom tumbuh...baru je minggu lps tubu gigi....
    Elin: yelh..sedih la pulak...rindu time mia kecik2...
    Fiza:mia mmg tak duduk seminit pun....main cam lelaki..huhu...
    Ronaldmohoni:amin...tq n salam kenal dr sy jgk...:-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...