Thursday, 26 June 2014

Jalan-Jalan di Floria, Putrajaya

Assalamualaikum...

Ahad lepas lepas lunch di Ayam Kampung Shah Alam kami jalan2 ke Putrajaya...saje bawak mia jalan2. ..happy kan dia..selfie before nak gerak ke Shah Alam..macam2 gaya mia buat...pandai dah posing anak dara ibu  ;)


Playground di Floria, Putrajaya


Perkara pertama dan aktiviti pertama kami, teman mia main kat playground...ayah sempat beli pizza hut...padahal baru je makan nasi 3 pinggan n ayam kampung 6 ketul share 3 orang anak beranak...perut kenyang..tapi nafsu yg terlebih..habis pizza sekotak..hihihi...sambil tengok mia main sambil makan....kebetulan ada jual ice cream kat ctu..belikan untuk mia...

Mia Naik Kuda

Then, lepas makan ice cream bawak mia naik kuda...siap ada topi koboi lagi..sebelum naik tu tanya dulu mia nak naik ke tak...mood baik terus je jawab "nak"...memang berani lah mia nie..tak takut langsung...ibu sampai sekarang still tak berani naik..hahaha..takpelah...ibu support dari tepi je ye mia...hihihi..

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya
Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan tengok pameran landskap

Ada 1 landskap tu kawan hubby yg decorate...dapatlah snap pic sebagai kenangan..yg paling cute landskap dari budak2 sekolah..memang meriah sangat...tp tak dapat ambil picture proper..sbb mia tak kasi stop..soh jalan je..lagipun cuaca sangat panas..sampai naik kembung perut minum air...nasib lah mia nak duduk dlm baby wearing tu...kalo tak jenuh jugak nak dukung...

Tak banyak snap picture bunga pun..tiba2 buat hal tak mau tangkap gambar...rupa2nya nak tangkap gambar kat belon panas tu..siap suruh patah balik...sabar je lah budak cenot nie..

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya


Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya

Jalan-Jalan di Floria, Putarajaya


Pertandingan Kucing

Bukan pameran pokok2 bunga je, siap ada pertandingan kucing...memang cantik2 baju2 kucing tu..semua kembang2...hahaha..tak dapat nak tengok lelama..mia soh jalan...dah puas jalan, patah balik teman mia main kat playground...hubby siap order 1 burger lagi..kita mmg tak boleh masuk dah..kembung perut minum air...time nie tak sabar nya nak balik duduk dlm kereta..masuk je kereta rasa lega..masa nie terasa nak diurut kaki nie...memang lenguh abis..patutnya g malam lg best..sejuk sikit..tp kalau g malam nnt ada pulak org yg mc atau el keja bsoknya...hihi..

Sonok dapat bawak mia jalan2, hiburkan hati dia..balik rumah cepat-cepat bancuh Performance Drink sejuk-sejuk, sebelum badan dehidrate...bulan puasa nie wajib minum supaya sentiasa bertenaga :)

Wednesday, 25 June 2014

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka

Assalamualaikum...

Petang Khamis ikut hubby g Melaka..ada kursus kat sana..sonok jadi WAHM boleh ikut suami keje ke mana2 kan...Actually hubby dah pergi Melaka sehari awal. Tapi disebabkan ada meeting penting kat ofis terpaksalah turun KL balik esoknya...

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Aircond terlebih kuat..

Dinner di Asam Pedas Claypot

Kami gerak ke Melaka lebih kurang pukul 6 petang...sampai je Melaka hubby terus bawa g makan kat Claypot Asam Pedas..memang ramai orang makan kat situ...bukan setakat bangsa melayu je, chinese pun ramai jugak...semalam kawan hubby konon nak belanja makan kat situ tp tutup pulak....rasa ok lah bg kita...rasanya kunyit dia macam terlebih ckt...tak tau lah memang citarasa orang melaka macam tu kan...sebab tekak kita nie tekak orang Johor...hubby pilih ikan kembong dan ikan parang...dalam satu set ada nasi putih, sayur kobis, sambal belacan dan telur masin....makan dengan lancarnya...nasi habis sepinggan...lapar sebab non stop dari KL ke Melaka... Total kitorang bertiga makan sume lebih kurang RM 33..

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Punyelah ramai org sampai depan chinese restaurant kitorg nye seat..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Mia x sabar nk makan dh..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Mia berselera tengok Asam Pedas ikan parang..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Asam Pedas ikan parang..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Asam Pedas ikan kembong..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Memang mcm ni set nasik dia..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Bukannya dalam claypot, tp steelpot..
       

Mahkota Hotel, Melaka

Hotel tempat hubby kursus nie betul2 tengah bandar Melaka...kalo nak g shopping jalan kaki je korang...tp kt tak g shopping pun...dok layan mia je kat hotel..hotel nie ada apartment...apartment lebih murah kata hubby...ada 3 bilik, 2 bilik dan 1 bilik tak silap...kami duduk di apartment 1 bilik...Kat sinie facilities semua lengkap...swimming pool,  playroom, playground, gym, spa, kedai runcit, karaoke pun ada....yg penting mesra kanak-kanak...so kami anak beranak takdelah boring duduk kat hotel sementara ayah berkursus...

Sarapan

Pagi2 dah bangun sarapan sbb hubby nak kursus kan..sarapan untuk hubby KKR support..kita sarapan kene bayar lah...sarapan rm30++ camtu...ok lah harga tu...sebab fikir2 balik kalau makan kat luar nak cari tempat semua dah lambat, perabis minyak lagi....so sama je makan kat hotel kosnya...makan sampai kenyanggg... Mia pon happy dpt makan pancake ngan honey stars..

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool

Teman Mia Mandi di Swimming Pool

Lepas makan terus bawak mia mandi kat swimming pool..actually dia mmg tak sabo nak ke sana...nak ke lobby memang akan lalu swimming pool..awal2 dah nampak...memang meloncat lah mia..mengamok jugak lah bila ajak g breakfast...sanggup makan cepat2 sebab tak sabo nak mandi...dapat je mandi sonok giler mia... swimming pool nie air paras2 pinggang mia..ok sangat....takdelah keje nak jaga je kan...lagipun ada kawan2..sempat tu sibuk2 ambil gambar dengan kawan-kawan...datang dari singapore...tp biasa lah mia....nak jugak ibu masuk dlm air...layan je lah..macam biasa ajak naik tak mau naik...nasib baik ajak nenen nak..lepas nenen boleh pulak sambung main kat playground sebelah pool tu...disebabkan ibu tak tahan nak ke toilet terpaksa gak lah ajak mia naik...takkan nak tinggal dia sorang2 kan....nak bawak dia naik bilik memang berdrama sakan lah..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Frens baru dari Singapore..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Pakar renang..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Mia pantang jumpa swimming pool..
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Penat main air..minum dulu...
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Suka panjat memanjat ni..

Lepas mandi siap2 kat atas then turun balik..layan si kecik nie makan ice cream n sambung main kat playground..sempat bagi Nutriferon siap2..yelah dah berendam sakan kan tadi..so kene cegah dulu sebelum selsema...nak tahu lebih lanjut tentang Nutriferon boleh klik sini...sampai tekak haus baru cbuk2 nak naik sbb yg dia tau air ada kat bilik je...hihi..nasib baik... 

Dinner McD

Nasib baiklah McD dekat je dengan hotel..Ayah jalan kaki je beli McD...sukalah mia sebab dapat makan makanan favorite dia, French Fries :)

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool

Teman Mia main di Playroom

Malam pulak bawak mia main kat playroom..playroom ni bukak sampai 10 malam...dr kol 8 sampai 9 lebih mia main...memang selesa playroom nie...then dia sendiri ajak balik sbb nak minum air...hihi..

Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming poolIkut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming poolIkut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool

Check Out dan Balik Tasik Biru

Esok pagi, lepas sarapan ayah pulak layan mia mandi kat swimming pool..sementara tu ibu kemas2 kain baju, packing2 supplement shaklee untuk di pos...Alhamdulilah rezeki bermusafir...after lunch kami terus check out...singgah puchong jap, bg herbal blend kat Along,  singgah shaklee Subang order supplement n terus ke pos laju Shah Alam...kami orang last..tepat2 kol 6 sampai...nasib sempat...hihi..Then terus balik Tasik Biru....sebelum tu singgah makan sekejap kat Sri Kundang...hubby teringin nak makan sup tulang kat situ..memang favorite hubby tu..

 Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool
Ikut Hubby Kursus di Mahkota Hotel Melaka, family, Claypot Asam Pedas, Playroom, Swimming pool


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...