Thursday, 27 March 2014

Buka Booth Shaklee di Karnival BabyBazaar

Assalamualaikum...

Alhamdulilah...so far so good...Shaklee dah approved permohonan kami untuk buka Booth...Bunting dan T-Shirt dah siap...Thanks Hana tolong arrange buat bunting dan T-Shirt nie...

T Shirt  (short sleeve)
T-Shirt (long sleeve)
Alhamdulillah Bunting kami Shaklee dah approved
Untuk pengetahuan korang...InsyaAllah..kita dan 2 lg anak cucu shaklee kita, Hana n Yanie akan open Booth di Karnival BabyBazaar pada hari Sabtu dan Ahad nie, 29 dan 30 March 2014...tempat di Space U8, Shah Alam..dekat Bukit Jelutung..open dr pukul 10 pagi hingga 10 malam..

Nanti cari kami yang pakai T-Shirt My Superb Family dan Booth kami No.33 tau :)

 

So siapa free2 jemput datang satu family...Bawa anak-anak sebab ada aktiviti best untuk diorang kat situ...Ada pertandingan melukis, demo baby wearing,  demo teknik matematik, pemeriksaan kesihatan, lucky draw dan banyak lagi...Boleh tgk kat jadual bawah nie k...







Kalau ada yg berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk Shaklee , nak consultation tentang supplement, nak korek rahsia dari kami berbiz dengan Shaklee jangan segan2 singgah ye...InsyaAllah kami team My Superb Family akan sharing pengalaman kami dan ilmu kami sepanjang join Shaklee nie :)

Siapa yg datang, dapatlah merasa resepi-resepi BEST product Shaklee terutama sekali  ESP yg sentiasa HOT!!! Haha...rugilah korang tak datang....Kalau korang tak tahu apa ESP n apa SHAKLEE nie boleh jenguk2 kat blog shaklee kita nie www.ladysara84.blogspot.com :)

Korang doakan segalanya berjalan lancar ye n dipemudahkan..first time nie bukak Booth.. :)

Tuesday, 25 March 2014

Buat Pasport di UTC Sentul

Assalamualaikum..

Semalam kami pusing Selangor KL...Konon2 nak buat passport kat Putrajaya...Sekali rupa2nya tutup sbb Putrajaya nak pindah Office..Then kami try pulak g kajang..Angka giliran habis..last2 terpaksalah kami ke Sentul....Alhamdulillah nasib baik nombor giliran belum habis lagi...tapi nombornya lagi 100 lagi...kami tunggu untuk ambil gambar 4 jam...kalo korang nak buat passsport kat UTC Sentul tak perlu bawa gambar..kat ctu boleh ambil pic terus..free je korang...rugi je ambik gambar awal2..sementara menunggu tu mia dah mengamuk2 kepenatan, boring..pastu nak ambil passport 2 jam tunggu..so total kami di sana 6 jam...sampai mijie terpaksa EL haritu..konon2 nak masuk ofis tengahari tp tak sempat...redha je lah..nak wat camne kan...

Letih betul menunggu...patutlah ramai bebeno..rupa2nya sbb minggu nie cuti sekolah....so korang kalo nak buat passport jgn dtg time cuti sekolah...lagi2 kalau ada anak kecil..cian kat diorang kepenatan...Disebabkan tu mijie terus buat 5 tahun untuk mia..Next time mia tak yah dah ikut if nak kene renew passport..lg satu jgn datang weekend..sama je ramainya...

Tapi apa pun rasa berbaloi jugak menunggu sebab akhirnya siap jugak passport kami bertiga....Yeah!!!!Bulan depan dah boleh g Jakarta...Trip bersama group Supermoms ke Shaklee Jakarta...tak sabar nak g :)

Warga2 Indonesia nak tahu lebih lanjut tentang produk Shaklee or berminat nak mulakan biz Shaklee boleh lah ke Shaklee Jakarta ye...kami akan gerak dr Malaysia pada 14 April  dan balik pada 17 April....if anything inquiry boleh wassap saya 017 2023543 or pm je saya kat fb saya Siti Sarah Mohamad Nor...

Lepas je ambil gambar terus keluar makan ice cream
Passport Mia dah siap..nampak gigi :)

Wednesday, 19 March 2014

Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas BLOG

Assalamualaikum...

Kita sambung lagi cerita aktiviti di hujung minggu...

2 harinie memang aktiviti penuh dengan mencari ilmu...Alhamdulillah...rasa bertuah sbb terpilih....terpilih menjadi sebahagian drpd mereka yg mendapat ilmu...

Hari ahad yg lepas, KELAS BLOG telah diadakan di Shah Alam, dianjurkan oleh mama Butterfly...tq Nurul sudi pelawa kami...mama Butterfly mmg dah melekat kat Nurul nie..Korang bolehlah ke blog Nurul di sini ye...tajuk kelas "BRANDING BLOG"...macam best je kan tajuk...tapi memang best pun..

Cikgu blog pd hari tersebut ialah pasangan suami isteri FAIZ dan AINUL MUSTAFA....Mesti terkejutkan bila baca tajuk tu...hihi...Saje je nak bagi gempakkan...Actually masa mula2 dulu jumpa FAIZ..rambutya macam HAFIZ AF tu...diorang berdua nie memang kaki blog lah...hihi...terror bab2 blog nie...rajin sharing tentang blog bila jumpa kami...

Myb ada antara korang yang kenal AINUL MUSTAFA nie...dah lama jugak AINUL dalam dunia blog nie...kira blogger yg famous jugaklah...kalau tak takkanlah sampai masuk tv kan...diorang pernah dijemput oleh stesen TV untuk rancangan SEMANIS KURMA...Kalau korang nak tgk bolehlah ke blog AINUL di sini dan kalau nak tengok blog FAIZ yg banyak konterversi tu boleh lah tengok kat sini ye..

Banyak betul ilmu tentang blog yg dikongsikan oleh pasangan suami isteri nie..kami terlalu leka n seronok meng"explore" tentang blog nie sampai tak nak balik...rasa cam tak cukup masa...rasa macam banyak benda lg tentang blog nie yg kami nak tahu dari pakar blog kami nie.....so pasnie haruslah buat lagi kelas blog nie...tq so much korang sbb sudi share...sharing free pulak tu..takde bayaran langsung...cuma bayar RM10 je...lepas tu Nurul siap belanja lunch lg...Ya Allah murah rezeki...Semoga murah rezeki korang :)

Pengaruh dari FAIZ, BLOG SHAKLEE kita dah berubah wajah...hihi..nanti korang tengoklah kat sini ye...Kalo nak comment pun boleh...lagi best kalo tengok guna mobile mood...sangat teratur guna tamplete nie...Kalo korang nak jugak jom jadi ahli dulu..hiihi..nak jadi ahli boleh tengok kat cnie...

Berbaloi bawak mia keluar rumah pagi2...dengan tak mandinya...tp kami dah tau kat kelas ada toilet..so mandi kat kelas je lah...mia siap sambung tido kat kelas...nasib ada ruang kosong kat sebelah kelas tu..lama mia tido...korang kalo nak buat kelas ke apa, kt suggest tempat nie..memang selesa..ada air cond...ada wifi..kalo nak buat kelas hands on sesuai sangat...tempat makan pun ada berdekatan kelas...tp kelas nie korang kene exercise ckt sbb tingkat 3 :)

Lupa nak bgtau, my hubby pun dah ada blog tau...hihi..sejak g kelas nie, nampak dah dia semangat nak update blog...chaiyok..chaiyok abg!!!korang pun support lah my hubby ye...boleh tgk blog dia kat sini..

Korang tengok je lah pic kat bawah nie ye... bye n tq sudi singgah..next time jengguk lg rumah kita nie ye..nantikan sambungan cerita aktiviti kami selepsa kelas pulak :)

Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
Kelas baru nak mula..
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
MY HUSBAND kat belakang je tu...
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
Kemabar HAFIZ AF@FAIZ
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
Kusyuk dengar...sebelah kiri tu KAK MIAH dtg jauh dr MELAKA, yang kiri ti MUNA dr GOMBAK
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
Ne lah MAMA BUTTERFLY@NURUL
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
Sambil dukung anak sambil belajar...KAGUMKAN...
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
KELAS kami memang riuh dengan anak2
Kembar HAFIZ AF jadi cikgu Kelas Blog
AINUL MUSTAFA tengha pregnant tu tapi bertenaga sungguh...

Monday, 17 March 2014

AMIN IDRIS di Jom Hebat Mega

Assalamualaikum...

Dah bersawang rumah kita nie..lama tak balik sini...Harinie balik rumah nak bersihkan balik... 

 Rasmikan dulu dengan  entry kali nie nak bercerita tentang JOM HEBAT MEGA yg diadakan di INSTITUT SOSIAL MALAYSIA. Memang GEMPAKlah event nie....didatangi dengan SPEAKER jemputan Amin Idris, pengacara dari TV AL HIJRAH memeang sungguh ENERGATIC tau....
 
So What...Kau Ada?
Never say NEVER, Fight till FOREVER!

Pagi-pagi kami dah disajikan dengan shring hebat dari MAK BINTANG. Kagum tengok beliau sebab dapat bercakap dengan slumber je kat atas pentas. Kelakar bila beliau cerita tentang satau matlamat yg dah tercapai, iatu nak beli kereta Honda Civic. beli bukan untuk drive tapi untuk tengok pun jadilah. dapat bawak sekali pun dah rasa puas. Semoga matlamat  beliau nak suami pencen awal tercapai....

Lepas tu, ada pelancaran iREACH di bawah group pasangan suami isteri, Master Zainul dan Master Lyna Noh. Kiranya, kita nie salah sorang susur galur diorang jugaklah. Beruntung dapat jadi susur galur diorang. Macam-macam ilmu baru yang fresh dari mereka nie. Harap-harapnya pelancaran iREACH boleh majukan kita n susur galur bawah kita untuk terus capai matlamat dalam bisnes Shaklee niee...

Ada lagi aktiviti pagi tu, iaitu FORUM KAIN PELIKAT. Mesti korang pelikkan forum apa nie..Actually forum nie berkenaan isu suami tak support wife buat bisnes shaklee. Ada 3 panel, 2 dari pihak suami n sorang dari pihak isteri. Memang best forum nie, tambah2 lagi dikendalikan oleh Fahmy Suhaimi. Suami2 silalah support wife buat  bisnes ye, selagi diorang tak abaikan tanggungjawab. Lagipun isteri bukan buat jahat  pun...nak tolong suami jugak...nak buat sesuatu yang bermanfaaat...benda yg baik jangan dihalang...patutnya lebih bersyukur sebab isteri ada hati nak tingkatkan taraf hidup keluarga...jadi jangan perlekehkan pengorbanan isteri tu ye...hargai mereka...selalu keluarkan kata2 yg manis pd mereka...isteri2 memang suka tu...

Petang tu, barulah kami diriuhkan dengan Amin Idris sebagai speaker jemputan. Motivasi yang beliau sampaikan sangat terkesan. hubby pun kata best. Nasib baiklah time petang tu mia tidur. Dapatlah kami berdua Fokus n menghayati apa yg disampaikan.Actually kan event2 yg group kami anjurkan memang boleh bawak anak2...siap diorang sediakan toy, colour pencil supaya anak2 tak boring...mia lg la seronok sbb dapat jumpe kawan2 n dapat kawan baru...

Memang rugilah siapa yg tak datang JOM HEBAT MEGA nie...Banyak ilmu yang diserap...lebih positif dan lebih bersemangat....

layan picture pulak ye...picture tak banyak..

Bersama cucu shaklee Aini Kamsani
bag tangan ibu..ke mana2 je bawak..
MATLAMAT yang JELAS TINDAKAN JELAS
Ya, Emas untuk aku!
Sempat berposing dengan Master Lyna Noh
Dengan Master Hadhatina (mommy shaklee ku) yg pegang baby tu...
Last sekali, sempat bergambar dengan Amin Idris
Ok..sekian kisah untuk harinie..insyaallah jumpe di entry lain pulak ye...bye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...