Friday, 20 April 2012

Sabtu bersama kawan-kawan ku....:)


Assalamualaikum......

Sabtu lepas member kt alin n fizam ade wat kenduri doa selamat.....sepatutnya kenduri start kol 11 pagi...tp ktorang lambat sampai...12 lebih baru sampai...huhu...sori alin n fizam...ingatkan bol g on time...tp ade je keje kat umah nak disiapkan....nasib baik member2 yg lain pun baru je sampai..hehe...thanks alin n fizam for invitation....

nie geng2 kt yg dtg kenduri tu....dr kiri nisa, yati & syed rosman, hani...
sorang lg takde dlm pic nazman..
birthday GIRL...'alin'....
yg pkai bj melayu pink tu fizam....
mia renung nasi yg tak mau dimakan..badmood je kat umah alin...
hani n nazman.....
mia pinjam basikal amani...bukan main suka lg..
actually petang tu ktorg nak wat baby shower untuk hani....hehe....tp hani tak tau pun...hehe....hani ingat kt sorang je nak g umah dia...kat umah alin ktorg berlakon depan hani cam takde pape je...sementara nak tunggu yg lain sampai kt pun kelentong la hani kata nak g kedai...hehe....nasib baik hani percaya.....

dlm kul 4 camtu rasanya..ktorg pun serbu rumah hani...ktorang wat potluck....alien bawak paling byk makanan...mentang2 la husband dia tauke jual makanan...hehe....tp memang sedap pun..korang kalo nak order nasi goreng ke,mee goreng ke..bole order kat alien nie..harga murah je....

tgh tunggu nak mkn...
nie aisyah...baby yati n syed....gerammm tgk pipi dia....
azia, aisyah n nisa...
mia n raihanah...tu kuih yg hijau tu kuih bakar yg tak macam...
alien yg bwk...
kt bawak bihun..
nasi goreng,mee goreng n bihun singapore tu alien yg bwk...

yang puding colour pink tu yati bwk...memang sedap...
air ribena nisa yg bwk...
hani bertudung hitam dgn perutnye yg kecik je...
padahal dah 8 bulan tu...
semua tengah kusyok makan tp tgk la ank dara sorang tu dok menonggeng...
mijie mkn tak berenti..
 
azia n yati...

aisyah syok je tido bawah accond..
sesi buka hadiah...
alien jd wakil....
hani happy dapat hadiah...
nie la hadiah nye....nursing pillow...
bestnye mia n ayah dok kat ctu...
b4 balik amek pic....

nursing pillow tu tauke nye yati.....hehe...sape2 nak beli bole la contact yati nie...hehe...tp memang best la pillow nie...

sonok betul dapat jumpe n sembang2.....BEST!!!!!

Thursday, 19 April 2012

Gunung Lang, Ipoh

Assalamualaikum...

b4 nie ade cite pasal percutian ktorang ke LOST WORLD kan....lepas checkout mijie ajak g Gunung Lang kat ipoh jugak la...kt pun ikut je la....kt bayangkan kat ctu mest la ade byk burung helang...haha..tp langsung takde...rupanya tempat tu tempat rekreasi je....nak kene naik bot g seberang sana...yg tak bestnya time ktorg pegi hujan lebat lak...patutnya bole la bejalan2 ke..kat ctu ada taman permainan gak..bole bwk mia main2....tp hujan bukan main lebat lg....tak bole nak buat apa...last2 mkn roti je...huhu...
 
Actually ade rumah2 kat ctu...mula2 memang nak dok kat umah tu je..tp mijie kata cam gelap je...so ktorang dok je la kat pondok.....bila dah boring baru la terasa nak g rumah tu....bila g ade org lak kat dalam....hemmm...ade 2 org bangsa india tengah wat projek kat dalam tu....huhu...yg bestnye pompuan tu tengah pregnant lak....aduh..tak de umah sendiri ke ke nak buat projek...ktorang terus tak jd nak dok kat ctu....nasib baik la bwk payung...ktorang terus je g jeti tgu bot datang amek....hem...nasib la bdn...

lepas tu ktorang terus gerak balik kl..... nasib baik la esoknye cuti g...so boleh la berehat kat umah...


kene naik bot nak g sebelah sana...

dlm bot...
boring2 amek gambar...
dh tahap boring gila...nak tunggu hujan berenti...
amek last pic sebelum gerak nak g umah...
tu la umah yg kami nak g....tapi ade org lak...
mia mandi kat R&R..

Wednesday, 18 April 2012

Mia dah 14 Bulan....


Assalamualaikum............

Mia masuk 14 bulan rabu lepas..dah hampir seminggu dah..nie ibu baru la cbuk nak cite....hehe...

perkembangan mia sekang.....

dah pandai lari2...cbuk nak melompat...kalo melompat siap bahu2 terangkat....

bila ibu n ayah nyanyi lagu if you happy & you know dia dah bole paham apa yg kt nyanyi..kalo clap mia clap, kalo storm ur feet mia hentak sebelah kaki n kalo shout hurey mia angkat tangan....sonok sgt dia dah paham apa kt ckp...

pandai dah nak main sendiri..tp kat taska dia tak mau main sendiri...asyik nak kat cikgu je...pelik lak..myb sebab takde toy...tak tau la napa...skang nie pun dah tuko bilik baru...bilik 1 tahun...tp bilik tu cam kecik...cian mia...cam tak puas je nak jalan2...kalo kat umah sambil2 main toy mia mesti dtg kat ibu n ayah pastu suro main same2...mia kalo leh nak kt layan dia...kalo mcm dia write something ke mesti pastu suro ibu ngan ayah wat jugak....sweet sgt time tu.... :)

g TASKA jalan sendiri...
kat sogo...luas...mia suka main kat cni...
pinjam basikal amani....
kalo ibu dok marah or bebel or tegur mia mesti wat muka pastu kelip2 mata....tambah lg satu dia menjeling lak....amboi pandai eh...kalo merajuk tahap gaban tu...dia wat sujud sahawi...cium lantai....pastu kalo tak suka dia dok lentik2 badan...

kalo ibu wat keje kat dapur...mesti dia cr ibu kat dapur n ajak g dok depan...tak kasi ibu masak...soh dok sebalah temankn main n tgk tv....

tp mia mmg suka main ngan ayah..ayah wat ape pun mesti dia ketawa mcm kelakar sgt je...tp bila ibu dok wat kelakar ckt tak ketawa..huhu...ank ayah la katakan....last week g gunting rambut kat shah alam...time org tu potong rambut ayah bukan main marah lg...jelous kot org tu pegang rambut ayah...tp bila ibu potong rambut dia tak kisah pun...huhu...rambut mia pun kene potong gak...alah potong depan je...dah panjang sampai tutup mata...tp pandai lak dia dok diam2 bila org tu potongkn....hehe....

mia dah pandai sebuut 'AYAH'.....hehe...tp tak pandai sebut 'IBU' g.... :(

rambut depan dah pendek...
 makan memilih anak dara nie...nak mkn mesti ada sup..baru selera tu melonjak 100%....tp kalo kt bg mealshake shaklee tu mest mkn byk...kalo tak bg sehari mesti dia mcm tak mau mkn je....huhu..so sekang hari2 kene bg....time mkn lak mesti nak pegang sudu or pinggan...nak mkn sendiri la konon..tp bukannya reti pun...minum air memang dah byk skang...kalo dulu  dua tiga kali je sedut...skang lama gak la dia menyedut straw tu...pempers pun skang berat je....

 
 

alhamdulillah mia still breastfeed lg...tp tu la...sejak dah ada gigi nie..bukan main sakit lg kalo dia nenen...dia tak gigit...tp bila gigi kapak mia tu terkena kulit mak oi sakitnye...nak2 kalo dia dah tertido lg lg sakit....sampai melekok la kesan gigi tu....huhu...tp lama2 dah terbiasa...kalo dulu menjerit skang nie tak kisah dah.......


dulu kalo tgk cuddlies tak gerak dah..skang dah tukar lak...pinga pingu lak...bile mia nak tgk cite tu je msti dia bg cd kat ayah soh bukak....kalo nak tgk baby tv mia bg remote control...hehe.....pandai anak ibu skang....nant dah besar ckt bukak sendiri je ye....


mia paling suka air....dari kecik g....skang kalo ajak mandi je dia dah cbuk g bilik air...aritu g holiday pun bwk mia main air...tak nangis langsung...sonok sgt....


satu je lg tabiat mia yg tak ilang2...suka masuk barang dalam mulut....aritu time g lost world mia masuk pasir dlm mulut....baru je nak kasi explore...huhu....


Setakat nie tu je yg ibu ingat pasal perkembangan mia.....Hope mia sentiasa happy....tak mau buat muka monyok2 eh...ibu nak mia senyum je....:)

tgk tu muka monyok....

camnie ibu suka...happy je ank ibu....:)


Tuesday, 17 April 2012

Lost World of Tambun 2nd day

Assalamualaikum....Jom sambung cite holiday kat lost world of Tambun....memang best gila dapat tido dgn tenang...tak yah pike nak bagun bersiap g keje...hehe....macam biasala..mia tak kira cuti ke tak cuti ke mesti bangun subuh2...huhu....dlm kol 7.30 camtu ktorg g breakfast....tempat breakfast lak dekat kawasan theme park..so kene jalan la ckt...



 

water park tu bukak kol 11pg...ticket untuk dewasa sorang 45..kanak2 bwh 90cm free...so mia masuk free...korang kalo nak murah beli kat online....so sementara nak tunggu tu ayah sempat g tido...mia pun tido gak...ibu je tak tido....huhu....ktorg g dlm kul 12 lebih camtu....ktorang just main air kat tmpt kanak2 atau kids explorabay n jungle wave pool..ade g yg best2... tp tak g sbb ade mia..hehe...

pas tu berendam kat hot springs..ade khas utk baby yg sebelah atas...tak panas sgt..kalo yg sebelah bawah memang panas ooo....patutnya ktorg dapat ticket free hot springs..tp malam la...tp mmg tak kesempatan...malam je dah tak larat...tambah g mia dah tido... lps mand bwk mia g zoo lak....

sementara nak tgu kul 12...mia main masak2 dulu..hehe...
mia tak sabar nak main air.....
mai first time pijak pasir...
happy dapat main air...
mia dlm pelampung...
ayah ajar swimming..




 






lepas tu ktorg g tukar bj mia..menyusu n terus tido....b4 balik kt n mijie mkn dulu takut nant lapar...yelah baru lepas main air kan...kt n mijie mandi kat bilik je..lg selesa...mia lak tido nyenyak sgt sampai kene kejut bagun mandi...tu pun cam ngantuk2 lg....malam tu konon2 nak mkn kat luar...cbuk2 cari tempat mkn mia n kt tertido dlm kete..penat sgt...last2 mijie decide mkn bungkus kat bilik je....

mia kaco ayah sembahyang....
bgun pagi terus je main.....
kul 12 ktorg checkout....nak tau ktorg g mana lepas tu..tunggu next entry eh...hehe...memang tak best sbb g time hujan..hua2...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...